rood petje

Je kijkt in mijn archief. Ik log nu verder onder mijn eigen naam: Bas de Meijer
.
Navigatie oude site:
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
Vorige afdruk - Volgende afdruk

This content is geotagged Weten waar de foto gemaakt is? Klik op de straat/plaats onder de foto en zie het in Google Maps


Roodpetje Keer het tij
24-09-2005 16:04
Door: Bas

Keer het tij
Plein Den Haag, 12:52

Keer het tij
Plein Den Haag, 12:54

Keer het tij
Plein Den Haag, 13:28

Keer het tij
Plein Den Haag, 13:29

Keer het tij
Plein Den Haag, 13:43

Keer het tij
Lange Vijverberg Den Haag, 14:10
Demonstranten moeten de stokken uit een spandoek halen, omdat de stokken voor geweld gebruikt kunnen worden.


Keer het tij
Lange Vijverberg Den Haag, 14:20

Keer het tij
Lange Vijverberg Den Haag, 14:23

Keer het tij
Lange Vijverberg Den Haag, 14:33

Keer het tij
Lange Vijverberg Den Haag, 14:35


Belichtingen
karin belichtte op 25-09-2005 14:28
Viel de opkomst nou tegen? Of viel het wel mee?

Arie van Kooten belichtte op 25-09-2005 14:38
Natuurlijk zou ik graag honderdduizend mensen in Den Haag hebben gezien.
Maar mensen heb je niet aan een touwtje.
Balkenende zou dit nu ook moeten begrijpen.
Maar beweging is er....
En die stroom rijst al meer en meer.
Vanuit mijn huis de hartelijke groeten aan iedereen, in het bijzonder aan Niek Stam....

Bas belichtte op 25-09-2005 16:08
@Karin: het was niet echt superdruk, maar toch heel wat mensen op de been. Ik had geen opkomst a la vakbondsdemonstratie op 2 oktober verwacht.

Nexus belichtte op 25-09-2005 17:16
Feit is dat jullie het nieuws gehaald hebben. Feit is dat steeds meer mensen achter jullie gaan staan.Feit is dat politiek Den Haag gewaarschuwd is. Petje af voor jullie inzet!!!!

margriet belichtte op 25-09-2005 21:36
Er zouden nog veel meer mensen gekomen zijn, wanneer er meer mensen op de hoogte geweest waren. In de trein terug, die behoorlijk druk was, hadden we de sympathie van heel wat mensen!
Volgende keer (over een half jaar pas?) meer mensen oproepen om actief bezig te zijn. Er moet een data base te maken zijn van alle organisaties tezamen.

mangajanga@hotmail.com belichtte op 25-09-2005 21:59
Hallo mensen!

Vandaag bij de demonstratie geweest, was erg leuk om er bij te zijn geweest. Ik heb genoten...

Helaas was het een typisch "linkse" praatshow. Die arme mensen weten helaas nog niet dat er geen is en dat stoot weer een hele hoop potentieele volgers voor de "waarheid". Ik stond te trappelen om ook eens te spreken, mischien een leuk idee voor een volgende demonstratie (vrijspreker demonstatie?). Je ziet dan verschillende standpunten van de "gewone burgers".

Ik floot helaas iets te vroeg, hahaha. Dus ik floot maar nog eens toen ik opweg naar huis was bij de ingang van het Binnenhof (ik heb denk ik bij die arme agenten een hartverzakking veroorzaakt, GNIFFEL!!! FokJoe!!!).

Gelukkig is alles vredig gegaan, zoals het hoort. Nu fungeert niet het huidige kabinet als voorbeeld en dat betreurd mij zeer. Rijden in bakken van wagens met chauffeur, 30% salarisverhoging voor de ministers, vette winsten voor bedrijven, terwijl er minder personeel word aangenomen of ontslagen en verkondigen dat de hogere inkomens dit jaar gecompenseerd worden, omdat zij de vorige jaren "aanzienlijk" hebben moeten inleveren (kots daarvan).

Bij mijn huidige werk werk ik voor 4 errug druk, gaat de tijd wel lekker snel, maar ze moeten niet klagen dat ik grote kans heb om een burn-out te krijgen. Dit zal niet gebeuren, want ik geef dat gewoon door aan mijn manager en hij weet gelukkig wat er speelt en doet er alles aan om te voorkomen dat zulke zaken gaan gebeuren.

Het waren mooie speeches van de sprekers, maar ik miste wel wat directere punten, zoals onze "volksvertegenwoordigers" dat massamoordenaars door laat gaan en slavernij geen probleem vinden (hou het maar lekker stil, he?).
Ik schaam mij ervoor een Nederlander te zijn. Laten we alstublieft als voorbeeld fungeren hoe een Natie moet functioneren en gewoon zaken die niet legaal zijn te boycotten. Ik weet dat daar geen leuke gevolgen aan vast zullen zitten, maar dat zal de overige bevolking in de wereld bewust maken dat er ook middelen zijn om een betere wereld te creeren voor een ieder.

De kennis en technologie is er voor het oprapen... Letterlijk, want er zijn genoeg mensen die wel iemand kennen om ons een stap vooruit te laten maken.

Erg dromerig van mij allemaal, maar het is in ons handbereik de drempel, zelfs voor mij, is hoog en toch haalbaar.

==Dit is gekopieerd vanaf: http://www.niburu.nl . Wil gewoon mijn gedachtes delen aan jullie , bijzondere mensen. Kracht van de herhaling toch? ...geleerd van de media, hahaha!==

Guillaume belichtte op 25-09-2005 22:34
Stelletje simpelen zielen bij elkaar, allemaal uitkering toevallig?

Hup Rita, Hup!

mangajanga belichtte op 25-09-2005 22:51
Guillaume jongen, dat is helaas niet het geval. Waarom moet je dit onderwerp niet serieus nemen. Het zijn feiten waar we niet omheen kunnen.
Als je je eens in je leven bewust word zodat dit je geweten zal aanspreken, zou je niet reageren.
Ik respecteer de mensen die niet met mij eens zijn. Ik vind het alleen jammer dat men tegenwoordig erg gehecht is aan zijn/haar materiele leven en het leed van anderen snel vergeet waardoor er geen verbetering kan treden naar een betere wereld.

Ik ben echt geen zweverige type. Het is alleen een maniere om een bepaald onderwerp te bespreken. Ik kan bijvoorbeeld over voetbal praten en mensen kunnen geinteresseerd en gepassioneerd reageren dus zich mengen in het onderwerp. Ik kan ook over vrije-energie praten n de meerderheid van die zelfde mensen keren zich tegen het onderwerp, omdat het absurd klinkt of geen mogelijkheid inzien, omdat bv. de regeringen dit niet bespreekbaar zullen maken.

rowwwenheeze belichtte op 26-09-2005 00:18
samen verder op een andere manier
let love rules

nieuwe arbeiders partij nl bode tiibune belichtte op 26-09-2005 02:00
ga door met de strijd.
In de eenheid ligt onze kracht.
De klassenstrijd laat zich niet verbieden.
De keer het tij demonstratie moet het begin zijn van van de strijd voor een andere socialistische toekomst.
alle macht aan het volk laat de rijken hun crisis betalen.
breek de macht van de monopolies.
redactie rode tribune
nieuwe arbeiders partij nederland
opbouworganisatie marxisen leninisten
communisten. centraal adres postbus 1904
rotterdam 3000 bx e de vries,

Bruno van den Elshout belichtte op 26-09-2005 10:46
He Rood Petje, hier nog wat meer foto's van de omsingeling van het Binnenhof: http://www.photologix.nl/se...

Sybrand van Dijk belichtte op 26-09-2005 11:53
ik heb nog nooit zoveel gelovigen bij elkaar gezien als hier. De demonstratie is gewoon mislukt. Waarom zien jullie dat niet? Aardige zinnetjes als 'op weg naar huis hadden we veel sympathie' of 'er zouden meer mensen geweest zijn als...' Flauwekul. Als mensen iets belangrijk vinden, komen ze. De enige conclusie is: het kan niet zo veel mensen schelen eigenlijk hoe het met Nederland gaat. Bitter, maar waar.

Nellie belichtte op 26-09-2005 12:12
Wat een onzin dat de stokken uit de spandoeken gehaald moeten worden! We mogen wel onze mening uiten in dit land, maar het zal ons niet makkelijk gemaakt worden. De bus uit Friesland had allemaal stokken met kinderschoentjes eraan gespijkerd, dat mocht toch ook! En over de opkomst.. wat maakt het uit? Worden we alleen maar serieus genomen als half nederland de moeite doet om te demonstreren? Krijg je alleen maar chaos. Deze demonstratie heeft laten zien dat heel erg veel emsnen in Nederland echt niet blij zijn met dit beleid. Het zet mensen aan de praat. Alleen al op m'n stage en werk merk ik het vandaag..

Leuke foto's trouwens. Vooral de vierde ;)

Guillaume: Nee hoor, student met werk ook nog! En als ik dat wel had..? so what? en.. simpele ziel? hmm als we dat waren zouden we niet voor elkaars re chten opkomen dacht ik zo...

Johnito belichtte op 26-09-2005 13:42
Mooie foto's! En laten we ons nou niet in de put laten praten over de vermeende lage opkomst, dat zegt helemaal niks over het gebrek aan vertrouwen in het kabinet. Dit is maar het begin.

Gerard de Jong, Rotterdam belichtte op 26-09-2005 13:44
Goede actie, in de toekomst moeten we hier op verder bouwen.
Weg met het huidige systeem.

Gerard de Jong, Rotterdam belichtte op 26-09-2005 13:44
Goede actie, in de toekomst moeten we hier op verder bouwen.
Weg met het huidige systeem.

fons flaton belichtte op 26-09-2005 16:58
ALGEMENE STAKING>

Marc belichtte op 26-09-2005 18:02
Hele goede actie!! Dit kabinet minacht het Nederlandse volk en ver(CENSUUR!)t het sociale klimaat in Nederland. Goed dat er zo geprotesteerd is tegen dit stel, misselijkmakende, arrogante, wereldvreemde, etc., etc. mensen die zich ministers/staatssecretarissen durven te noemen :-(

san belichtte op 26-09-2005 20:27
als de welvarende+ mens gekort dreigt te worden gaan ze wel protesteren, want dan zouden ze misschien minder vaak op vakantie kunnen. protesteren voor een ander die het moeilijk heeft, of opkomen voor een socialer systeem staat veel verder van mensen af (tot ze zelf ooit een tijdje zonder werk komen te zitten/ziek worden etc)

dit is nou precies waar o.a. de SP van baalt, men is zo egoistisch en weinig sociaal.

de reden voor de lage opkomst: veel mensen zijn associaal! dit en de vele minder validen die gewoonweg niet konden komen., of mensen die het moeilijk konden betalen. dat neemt niet weg dat hun mening net zo goed is als enig ander, en die mening word ook wel duidelijk gemaakt in alle peilingen.
ergens maar goed dat steeds meer mensen de dupe worden van het asociale beleid, daardoor zal de antipathie tegen dit kabinet groeien.

Ton Koot Spijkenisse belichtte op 26-09-2005 23:39
Stop dit kabinet (met 1 miljoen stemmen kunnen ze gaan) voor het te laat is en al onze sociale verworvenheden (als die er nog zijn na onze grote vriend Kok)waar onze ouders ( en wij nu)voor hebben moeten knokken!

Rotterdam en Amsterdam moeten weer het boegbeeld geven voor een linkse politieke revolutie, zet hem op!

mariet belichtte op 27-09-2005 13:22
we wisten niks van een demonstratie!!!!!!

michael belichtte op 28-09-2005 09:32
Ik kon niet mee wegens andere verplichtingen. Heb echter wel voor gebeden.Zelfs Mama Aarde ziet dit kabinet niet zitten, maar ja.....
ze is haar stemrecht verloren.

Michael Tausch, Nijmegen

Felice belichtte op 22-02-2006 16:12
Om te kotsen dit allemaal..... wat zijn jullie een racisten, aardige mensen als Bush, Balkenende en Verdonk zwart maken.... bah!Belicht deze afdruk