rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Dat was dan dat
19-09-2001 16:09
Ruim op tijd was ik bij het kantoor van de Betuwelijn, waar Maxima zou komen. Keurig met mijn perspas doorgelaten, en daar stond ik. Tussen een bende fotografen en cameramensen. En schrijvende pers uiteraard. Leuk om daar tussen te staan.
Keurig op tijd komt de koninklijke bus aan en stapt ze uit. De bus is bekogeld geweest met eieren. Precies op de plek waar W-A en Maxima normaal zitten in de bus.
Helaas staan we allemaal verkeerd en kunnen Maxima alleen maar van de achterkant fotograferen. Bummer. Maar ze is ook binnen een minuut binnen. Vlug de persbus in en op weg naar het volgende persvak, aan de tunnelbak. Enige hilariteit als blijkt dat de begeleider van de pers niet doorgelaten wordt door de beveiliging omdat hij geen perssticker heeft. We staan al lang en breed op onze plek als hij nog aan het onderhandelen is om door te komen (wat hem uiteindelijk wel lukt).
Kwartier buiten staan en wachten, wachten, wachten. Dan komt ze, ik sta goed, recht tegenover het plateau waar ze zal gaan staan. De tunnelbak is breed, dus een 180mm is echt wel nodig (had nu wel een 300 of 400 willen hebben....). Motordrive aan, flitser op -1.7 en diafragma op 8 en knallen maar. Dan gaan ze naar beneden. Gevloek, want niet te fotograferen vanaf waar we staan. Joop van Tellingen en Edwin Smulders verplaatsen het hek en gaan aan de rand staan, bijna iedereen volgt. Een oververhitte beveilingsbeambte grijpt in. Gescheld over en weer en verder gaan met werken.
Het is allemaal van korte duur, ze gaat naar boven en duikt gelijk de bus weer in. Niet even omdraaien naar de pers en publiek. Jammer. En dan is de bus weer weg en kunnen wij weer gaan.
Misschien bij elkaar een paar minuten kunnen fotograferen en ondanks achter mekaar schieten nog geen 2 rolletjes vol. Had op meer gerekend en vooral op een beter plekje om te fotograferen. Maar goed, de foto's liggen bij de centrale en hopelijk is het wat geworden. Wordt vervolgd dus :)