rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Ze stopte gewoon.........
25-10-2001 12:17
nyumbani (23k image)

Door de freelancerssite Deining ben ik in contact gekomen met het Nyumbani project. Collega fotografe Iet Rubio woont en werkt in Kenia en trok zich het lot enorm aan van de vele HIV-besmette weeskinderen. De situatie is schrijnend, 50% van alle inwoners van Kenia is HIV-besmet, de ouders van de kinderen in Nyumbani zijn allemaal overleden aan AIDS.

Het weeshuis kan veel doen voor de kinderen, maar er is wel geld nodig. Veel geld, om medicijnen te kunnen kopen voor de kinderen. Want zonder medicijnen is er geen kans voor de kinderen. Iet schreef een e-mail met het verhaal van een meisje. Zij kreeg dagelijks paracetamol om de pijn te verzachten, want geld voor het juiste medicijn was er niet. De e-mail eindigt als volgt:
De zuster telde de aspirientjes uit,ik zat bij Sara en hield haar rechtop in mijn armen om haar beter te laten ademhalen.
En net toen ik naar dat kleine magere koppie keek stopte ze met ademen.
Ze stopte gewoon.


En dan gaat er bij mij echt weer iets knappen hoor.



De foto is overigens van een ander Keniaas kind uit het Nyumbanihuis, dat geadopteerd is door een Nederlands echtpaar. Het jongetje is over AIDS gegroeid, hij mag van geluk spreken.

Wil je geld overmaken voor het weeshuis, dan graag!
bankrekening: 96.84.97.845 tnv: Stichting Weeskinderen Kenia, Sassenheim, o.v.v. Project Nyumbani