rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Trouwfotografie
11-12-2001 22:30
Lijken alle trouwfoto's op mekaar? Interessante vraag eigenlijk, want iedere (trouw)fotograaf zegt zowat dat wat hij/zij maakt uniek is. Laten we een rondje surfen over het Nederlandse web. Uiteraard kom je dan terecht bij bruidsfotograaf.nl en bruidsfotografie.nl. Beiden tonen nette foto's. Je ziet ze dikwijls veel slechter in de vitrines hangen (is een ergelijke tik, bij iedere fotograaf zit ik in de etalage te kijken naar hun fotowerk). En logisch is ook bruidsreportages.nl
Wil je een bekende trouwfotograaf, dan kom je al gauw terecht bij Jos Sprangers terecht, met mooie traditionele foto's. Of voor de Nijmegenaren ongetwijfeld bekende Henk van Kooten uit de Lange Heezestraat. Veel experimenteren met technieken daar en originele houdingen. Voor mezelf denk ik bij trouwfoto's altijd aan een bevriende fotograaf, René Sloot, die mij ook het nodige geleerd heeft. En voor de rest kan je van alles tegenkomen, zoals Rich Pontier of Topfoto uit Delft.

Misschien lijkt het allemaal wat op mekaar, maar er zit toch altijd wat variatie in sfeer in. En het moet klikken tussen paar en fotograaf. Het belangrijkste voor mij is, dat de sfeer van de dag in de ogen van het bruidspaar klopt. Dat zij er fijne herinneringen aan hebben, dan is het album geslaagd. Voor anderen dan het bruidspaar is zo'n album dikwijls hetzelfde als een doorsnee vakantie-album. Leuk voor de betrokkenen, maar niet veelzeggend voor de anderen. En daar is helemaal niets op tegen.