rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Scannen is verslavend
10-01-2002 00:32
model (36k image)

Argh, had al lang en breed in bed willen liggen, maar zo'n scanner is echt veel te leuk. Heb vandaag kunnen calibreren met Silverfast. Helemaal lukken wil alles nog niet. De handleiding komt niet echt overeen volgens mij en wat ik vooral wil weten en maar niet kan achterhalen is hoe ik een strookje in 1 keer kan scannen.
Maar voor de rest uitermate tevreden. Ik ben ook erg onder de indruk van alle correctiemogelijkheden vooraf, dat is echt enorm en ik moet me duidelijk in kleurmanagement gaan verdiepen. De kwaliteit vind ik ook zeer behoorlijk. Bovenstaande (oude) dia uit 1996 was prima te scannen, geen probleem. En als je in gaat zoomen (in het origineel van 4000 dpi) en je zit op 100% een oog te bekijken, dan is het wel erg fraai allemaal.
Nu slapen, morgen ofzo verder leren :)

1 belichting

Barto zei op 10-01-2002 23:08:
Gefeliciteerd met je nieuwe speeltje. Alhoewel: ik denk dat je'm heel goed professioneel in kunt zetten. Ben nu ook een paar foto's aan het scannen die ik gisterenavond gemaakt heb. Is heel fraai, vele malen mooier dan de shotjes van mijn dure digitale compactcamera.