rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Figureren
11-01-2002 00:12
Vandaag was de eerste draaidag van de miniserie waarin ik zou figureren als politiek fotograaf. Met een stel fotografen stonden we klaar en ontdekten dat figureren vooral erg veel wachten is. Heel erg veel wachten zelfs. Ik had geluk redelijk snel aan de beurt te zijn (dat wil zeggen na drie uur nietsen) en heb dus aardig wat gezien van de set. Dat is wel leuk wat er allemaal op zo'n filmset gebeurd. Uiteraard had ik ook een rolletje in de camera (niet de hele tijd, want anders kostte het wel erg veel film), de resultaten zie ik morgen op zn vroegst pas.

Verder leuk gepraat met de 'officiele' setfotograaf, Jaap Vrenegoor, die voor 98% van zijn werk alleen maar film- en televisiestills fotografeert. Een zeer aardige man, met hart voor het vak. Zo kwam hij in ieder geval over.

Zondag is de 2e draaidag en ik denk dat het voor mij daar ook bij blijft, want het is leuk om eens mee te maken, maar om dat vaak te gaan doen... Respect heb ik dan ook voor de figuranten die steeds maar weer voor €35 een dag opofferen om bij zo'n set aanwezig te zijn. En maar wachten en wachten. Moet je toch wel een tik voor hebben denk ik zo.