rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Nog 1 keer scannerpraat
12-01-2002 15:47
Het is natuurlijk ongelovelijk oninteressant voor de meesten, maar erg frustrerend voor mij. Na een paar dagen heerlijk gescand te hebben en er steeds beter in thuis te zijn, kreeg ik gisteravond opeens last van rare fouten. Bij bepaalde scans zag ik op het resultaat iets wat op enorme krassen leek. Ik schrok me kapot gisteravond, maar toen ik het negatief bekeek was er geen kras te ontdekken. Dat is vreemd... Nieuwe scan maken en opnieuw zo'n kras. Na wat inzoomen zag ik dat het geen kras was, maar een meer een datafout, want je ziet ineens rare bitfoutjes. De fout bleek te reproduceren, want ik kreeg het steeds op dezelfde plek. Tenzij ik de resolutie veranderde, dan ging het wel goed. Mijn eerste gedachte was dan ook dat ik processorsnelheidsgebrek of geheugenprobleem zou hebben. Niet zo gek op deze oude bak (Pentium 200 met 96Mb). Maar dan had ik de fout eerder moeten zien en het trad pas op na een bepaalde tijd. Er moest wat veranderd zijn en na wat nadenken had ik alleen de verwarming aangezet en de scanner staat dicht bij de verwarming. Zou dat het probleem zijn? Scanner even verplaatst en laten afkoelen, en uiteindelijk een goede scan kunnen maken.

Ik blijf het vreemd vinden dat de warmte deze invloed heeft. Steeds op dezelfde plek. Maar goed, hopelijk zijn deze problemen nu de wereld uit en hoef ik jullie niet meer lastig te vallen met deze oninteressante praat :)

1 belichting

Barto zei op 12-01-2002 22:02:
Het is niet raar hoor, dat een scanner last heeft van warmte. Professionele achterwanden van bijvoorbeeld Sinar worden niet voor niets gekoeld. Rene weet daar als chipsbakker ongetwijfeld meer van.