rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Fotoclubs
17-01-2002 20:49
Als mensen mij om advies vragen over fotografie en ze verder willen met fotografie verwijs ik ze ook altijd naar een fotoclub. Want bij een fotoclub zitten als het goed is meer gelijkgestemden en van elkaar kan je veel leren. Dat was ook de reden voor mij om bij een club te gaan. In eerste instantie met lood in mijn benen, want ik vond mezelf verre van goed. Nu ben ik zo'n vijf jaar verder en heb ik het eigenlijk wel gehad. Niet dat ik mezelf nu zo goed vind (al vind ik mezelf zeker niet slecht), maar ik ben uitgeluld, ik kom niet meer verder lijkt wel. Ik heb ook andere clubs in mijn omgeving bezocht en eigenlijk komt het steeds op hetzelfde neer, of ze vinden zichzelf erg goed. Helaas pas ik niet in een club met verwaande mensen. Een club springt er nog steeds positief uit en dat is Fotokring Meer Licht uit Nijmegen, maar dat is gewoon te ver om heen te gaan nu met het OV.
Ik maak mijn jaar bij mijn huidige club af en ik denk dat ik na dat jaar gewoon clubloos ben.

Overigens blijf ik nog steeds voorstander van fotoclubs als je meer wil dan alleen maar kiekjes maken. Alleen het valt zo tegen om hier in de buurt een goede club te vinden.

4 belichtingen

Barto zei op 18-01-2002 12:39:
Nou nou. Mogen wij jou kwoten voor reclamedoeleinden? :-)

Je zou eens contact op kunnen nemen met de stichting Borax in Nijmegen. dat is een 'club' professionele fotografen vn allerlei pluimage die onregelmatig bij elkaar komen om foto's en andere zaken te bespreken. Even zoeken naar de website... Via plu.nl moet je wel een mailadres of telefoonnummer kunnen vinden. Ik ben 1x geweest en voelde me toch niet zo thuis tussen mensen die hun brood verdienen met fotograferen ipv het voor de lol te doen zoals ik.


werner zei op 18-01-2002 13:08:
weet iemand toevallig iets in groningen?
heeft iemand ervaring met de USVA?
ik ben de laatste tijd aan het expirimenteren met de oude spiegelreflex van mijn vader (canon FTb), en ik wil meer leren! technieken die ik toe kan gaan passen, zelf leren afdrukken, etc!


B@s zei op 19-01-2002 15:25:
Barto:
Net even de site wezen bekijken, staat niet veel op, maar klinkt wel aantrekkelijk. Binnenkort misschien maar eens langswippen.

Werner:
Ik weet niet direkt een club in Groningen, maar via de Fotobond moet je een eind kunnen komen volgens mij.


Lamster zei op 20-01-2002 22:03:
Hmmm, Meerlicht klinkt inderdaad wel een stuk beter!!! Nee das een aller aardigste clubje mensen. Kom nog eens een keertje kijken op freelance-basis.