rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Iedere week een foto
17-02-2002 12:54
Iedere week een foto maken en online zetten, dat is het doel van Photo A Week. Er zijn veel meer mensen die het doen en het is eigenlijk vreselijk goed om te doen. Zo moet je eigenlijk wel steeds blijven fotograferen. Ik zit ernstig te twijfelen om mee te doen, maar ik vraag me af of ik het vol kan houden. Ik slaap er nog even over en dan neem ik wel een besluit. Een goede stimulans om te fotograferen en dat kan ik altijd wel gebruiken :)

6 belichtingen

Fred zei op 17-02-2002 13:25:
Jet schijnt dat bij fotografie zo'n stimulans niet werkt, althans dat is mijn ervaring (bij mezelf en anderen). Je fotografeert of je fotografeert niet, zo simpel is het meestal. En soms doe je het tijd niet maar dan draait de wereld gewoon door. En dan doe je het wel en dan verandert de wereld nog niet...


Fred zei op 17-02-2002 13:26:
>Het<


B@s zei op 17-02-2002 14:00:
Ik denk dat als ik begin ik het even volhoud, maar dan al snel weg laat zakken.
Ik zou het willen doen om mezelf verder te ontwikkelen, voor de rest niet. Want als je niet fotografeert, dan kom je ook nauwelijks verder als fotograaf. Omdat ik niet steeds hetzelfde wil doen, zou ik volgens mij meer experimenteren als ik mezelf opdracht geef om meer te fotograferen. Maar zoals ik al zei, ik denk niet dat ik het lang volhoud (had ik van deze weblog btw ook niet echt gedacht)


Fred zei op 17-02-2002 17:12:
Volgens mij is fotografie een soort van emotioneel gebeuren wat zich vooral ook in je hoofd afspeelt, zonder camera. Je hebt op een bepaald moment het gevoel dat je het moet doen en dan doe je het ook. Als je het gevoel wil forceren lukt het (naar mijn bescheiden mening) niet en hou je het 'project' oid waar je aan werkt niet lang vol. Ik heb zelf geleerd dat als ik het gevoel niet heb eigenlijk mijn camera's weg moet leggen en iets volledig anders moet gaan doen. het doen komt dan later (dag week maand jaren) wel weer terug. Natuurlijk kan ik (11 jaar profesioneel, internationaal) behoorlijk op routine draaien waardoor het emotionele iets minder belangrijk is. vooral fotografen die er nog niet echt inzitten, of niet gedwongen worden door dat het hun beroep al is hebben moeite met een reden vinden om bezig te zijn. Laat je niet leiden door wat de buitenwereld je biedt (photo a week) maar kijk heel goed in je hoofd of je zelf echt ideeen hebt. zo niet, stel het uit. als het komt dan komt het wel. Of ga ergens in vaste dienst (weet eigenlijk niet wat je doet, vergeten te lezen, sorry) dan moet je wel, en dat leert snel. Nu lijk je me de 'frustratie' (vergeef me voor het woord) te hebben van veel beginnende fotografen die wel willen maar niet weten...


B@s zei op 17-02-2002 17:23:
ik ga eerst ff eten, laat ondertussen jouw reaktie even rustig tot mij komen en kom er dan op terug. Vind het wel een interessant item worden :)


B@s zei op 17-02-2002 21:11:
FF wat nagedacht over jouw reaktie Fred en ik denk dat je even de vinger op de gevoelige plek legt. Je hebt eigenlijk gewoon gelijk.
Ik zal er een dezer dagen eens wat dieper op ingaan. Vind het in ieder geval prettig om dit soort dingen te horen van een collega-pro. Ow ja, ik ben in loondienst, maar dat is maar tijdelijk..