rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Elektronica
28-05-2002 10:15
Op de HTS had ik het vak Elektrotechniek/autoelektronica. Ik lag niet erg goed bij het vak. Bij praktica was ik in staat van alles om zeep te helpen, terwijl ik gewoon de handleiding volgde. Theorie was ook niet wat het moest zijn en bij een video over elektro viel ik dikwijls in slaap. Niet een geslaagde combinatie dus. Deze verhouding is niet veranderd. Ook met camera's heb ik niet echt een goede realatie met elektronica. En een digitale camera zit vol elektronica. Extra voorzichtig doen dus. Het mocht niet baten. Allereerst de flitser, die doet het niet. Of althans, er komt net zoveel licht uit als bij zo'n nachtlampje in een kinderkamer. Beetje weinig dus. En vanmorgen weer een aanvaring. Nu met de CompactFlashCard. Ik had hem vanmorgen in de camera gestopt. Lekker 128 Mb, dus genoeg om te spelen in de trein etc en ach flits is toch niet nodig. Kaart er dus in, camera aan "CF Error" "This card can not be used". Wat krijgen we nou? Ah, misschien formatteren. Nopes, kan alles selecteren in het menu, maar niet kaart formatteren. Kaart er weer uit, controleren of ik het goed er in gedaan had en weer terug de camera in. Ah, hij doet het! Mooi, kan ik in de trein mooi fotograferen. Niet dus. Weer dezelfde error, en deze keer krijg ik het niet weg. Camera en kaart kunnen terug, leuk zo'n speeltje.
Ik pak vanavond mijn Rolleicord wel, 100% mechanisch, 0,0% elektronica.

3 belichtingen

Gaafy zei op 28-05-2002 13:46:
Dat probleem met je CF card zou kunnen zijn dat het merk je camera niet pakt.
Zou je kunnen zeggen welk merk card het was, misschien kunnen andere Nikon bezitters je helpen. Bijna altijd kan je dan je card terug geven bij de winkel.


B@s zei op 28-05-2002 13:52:
Die kaart (dane-elec) moet de camera kunnen pakken. Dat zei de dealer ook. Merkte net dat ook de standaard meegeleverde kaart af en toe die error geeft.


Rene zei op 28-05-2002 20:46:
Lang leve de electronica! Het vervelende (en ook leuke) van electronica is dat het zo abstract is. Je kunt niet even de boel open schroeven en na 10 seconden zeggen: "aah, ik zie het al!". Je moet altijd naar iemand toe met stapels geheimzinnige apparatuur voordat de diagnose gesteld kan worden. Electronica ontwerpers weten dat, en bouwen dus even zo geheimzinnige testmodes in de apparaten. Ik denk dat als je Coolpix 15 minuten op de intensive care licht, de oorzaak snel bekend is.