rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Prix de Rome
02-07-2002 09:00
Eens in de vijf jaar wordt de Prix de Rome in de categorie Fotografie en Film uitgereikt. Dit jaar was de categorie weer aan de beurt en Elspeth Diederix won de hoofdprijs van €20.000. Geen slechte prijs. De jury was echter niet tevreden, zo was te lezen in het Algemeen Dagblad. Met opmerkingen als "derde jaars kunstacademie" en "Ben ik hiervoor om vier uur vanochtend opgestaan, om deze narigheid te zien?" kan je het doen. De serie van Diederix heb ik volgens mij al voor een deel gezien.
Wie een eigen oordeel wil vellen, kan tot en met 18 augustus terecht in Foam.

6 belichtingen

Jan-Edward zei op 02-07-2002 13:05:
Zaterdag stond een vergelijkbaar artikel in de Volkskrant (waaruit in het AD artikel de citaten waren overgenomen). Daar stonden nog wat meer scherpe teksten in van Oliviero Toscani, over het in zijn ogen bedenkelijke niveau.


Barto zei op 02-07-2002 21:04:
Ik vind het werk van Carla van de Puttelaar heel fraai. Had het al eens zien hangen in een gallery in Groningen stad.

Overigens leidt jouw link naar een directorylisting van htm bestanden. De site zelf is ook niet echt geweldig goed opgebouwd. Als ik op de link van Carla klik kom ik bij een heel andere fotograaf uit. na nog wat geklik kwam ik uiteindelijk op bovenstaande link uit.


B@s zei op 02-07-2002 22:09:
Kheb de link maar even aangepast. Het werk van Van de Puttelaar kende ik nog niet, maar daar komt als het goed is snel verandering in :)


B@s zei op 02-07-2002 22:17:
Ik heb wat van haar gezien ontdek ik met wat zoekwerk. Bij Noorderlicht hing ze ook en volgens mij stond zij op een voorkant van een van de folders. We hebben toen de gallery idd bezocht volgens mij.
Hier en hier is ook nog iets te zien.


Peter zei op 02-07-2002 23:02:
Ik heb een foto van diederix gezien in het parool. Een kiekje van een hoofdloos iemand die twee vingers in een kopje koffie steekt. Als ze ermee wil zeggen "steek die vingers in je ..... " dan vind ik het nog wel aardig bedoeld, maar fotografisch stelt het natuurlijk geen ene reet voor.
Daar lijkt het ook steeds meer om te gaan, om een ideetje niet om de fotografische kwaliteiten.
Zoals nu is er een fotoboek uitgegeven met louter en alleen foto's van mensen die elkaar paseren (ik meen dat de fotografe Milouska o.i.d. heet).
Ook hier weer fotografisch is het shit, het gaat alleen maar om het idee.

Trouwens comp's voor je log, Bas. Ik zit hier zo een beetje rond te surven en kom allerlei leuke dingen tegen.
O.a. Desiree Dalron. Dit is en blijft toch mijn favorite fotograaf.
Helaas de T.V. uitzending gemist. Maar mocht jij het op de band hebben, ik zou hem graag een keer lenen. Laat me even weten hoe groot de wachtlijst is.

ps,
groetjes


Barto zei op 02-07-2002 23:07:
Ja, dat was inderdaad tijdens het Noorderlichtfestival bij Galerie Jacoba Wijk.