rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Maag omkerend
06-07-2002 20:54
Er zijn van die foto's die op je netvlies gebrand zijn. Zo'n geweldige impact hebben ze op je. Een paar jaar terug zag ik op de WPP tentoonstelling een superserie over AIDS. Een serie waar je onpasselijk van werd, zo hard gefotografeerd, zo werkelijk en zo confronterend. Maar ook zo fraai, gewoon laten zien wat er voor een shit er in de wereld is. Geen sensatie, maar toewijding. Bij Jan-Edward zag ik een link naar Tom Stoddart staan, terecht door Jan-Edward aangemerkt als een van de beste fotojournalisten van dit moment. Op de site ook de serie waar ik op doelde. Vooral de foto van uitgehongerde man achter zijn vrouw en kind hebben een enorme indruk achtergelaten. Net als toen ik ze voor het eerst zag, ging mijn maag weer op de kop. Het is goed dat dergelijke foto's gemaakt worden, de waarheid is knoeperhard.

Via Jan-Edward dus, waar nog meer links naar werk van Tom Stoddart staan.

Had ik ook nog Tori Amos op de achtergrond draaien toen ik de site bekeek. Lekker combinatie...

2 belichtingen

Kika zei op 07-07-2002 00:13:
Ik ben de site maar niet gaan kijken zo vlak voor het slapen gaan, hmmz tori amos is goed! maarreh misschien ook maar goed dat je dat hebt aanstaan aangezien er een behoorlijke dosis synisme in haar liedjes zit. Beter dan een romantisch aan zwengelend klassiek muziekje denk ik dan...


FW zei op 07-07-2002 11:10:
Als je dat ziet, maak ik mij nu zeker niet druk, over een camera die uiteindelijk te repareren is.We zijn weer eens even wakker na het zien van deze beelden.