rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Rood Petje en Rood Jasje in Amsterdam
09-07-2002 21:55
Wauw, wat een heerlijk dagje vandaag. Van alles gedaan op fotografie, tentoonstellingen bekeken, gepraat over fotografie en in allerlei weertypen gefotografeerd. Wat dat laatste betreft was het een superdag. En bewolkt weer en zon en regen. Alles op 1 dag, wat een cadeautje :-). Ik heb dan ook heerlijk aan mijn serie kunnen werken. Bijna alles met de 24mm gedaan vandaag, slechts een enkel plaatje heel bewust met de 50mm. Barto, voortaan aangeduid met Rood Jasje, deed alles met de 50mm, wennen was dat. Het is leuk om te constateren dat we dezelfde dingen zagen. Dat was afgelopen zondag al zo, maar vandaag viel het ook erg op. Dezelfde dingen zien en toch hele andere foto's maken. Ik de mensen, hij meer de omgeving. Maar dat mag hij zelf vertellen :-)
Wat me ook erg bij zal staan is de expositie van Paul Huf. Ik was niet echt een liefhebber van zijn werk, vond het niet echt bijzonder en ging eigenlijk meer naar Foam omdat ik het verplichte kost vind. Hoort bij de opvoeding. De foto's verraste me wel. Ik vond het zelfs sterk werk, zeker voor die tijd. Ze hadden veel foto's uit de oudere periode tentoongesteld en dat is duidelijk zijn betere werk. De foto's hadden humor, verrassende details en een heerlijke onbevangenheid. En toch alles uitstekend uitgevoerd. Zijn latere werk is duidelijk minder vind ik. Ik ben nog geen Paul Huf fan, maar heb wel meer waardering voor zijn werk. Een aanrader die expositie in Foam! Foam is trouwens sowieso al een leuk museum om heen te gaan (geweldig fotogenieke wc ook), lekker ontspannen sfeer en mooie lokatie.
De andere expositie, van Posthuma de Boer en Hondius in Huis Marseille, had ik al gezien. Maar nu waren de foto's van PdB aangepast, in verband met het weeshuis. De tekst 'HIV Positief' was weg, en het beeld had toch een andere impact. Ook leerzaam om te ontdekken.
Een uitstekende dag dus al met al. Heerlijk afgesloten met een hapje in de Engelbewaarder onder de foto's van de6.nl. Barto, bedankt voor het gezelschap!

5 belichtingen

Barto zei op 09-07-2002 23:38:
Ik ben nog helemaal aangedaan door onze ontmoeting met de Bekende Nederlander waarvan ik eerst dacht: goh wat lijkt zij toch op ....


Jan-Edward zei op 10-07-2002 00:21:
Bekende Nederlander? Wie?


B@s zei op 10-07-2002 09:11:
Sita


Jan-Edward zei op 10-07-2002 10:23:
Gauw melden dan op www.vipspotting.nl :-)


B@s zei op 10-07-2002 14:32:
Ik heb niet eens een foto van haar gemaakt :-)