rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Verslaafd
28-07-2002 21:01
Soms zou ik wel eens minder verslaafd aan fotografie willen zijn. En gewoon tevreden zijn met een goed betaalde baan waar ik voor geleerd heb, in plaats van rond proberen te komen met mijn baksels.

12 belichtingen

Barto zei op 28-07-2002 21:46:
Wat een zwaar onderwerp op deze bloedhete zomerdag (in Mauritanië was het gisteren overigens nog veel heter).

Een goed betaalde baan waar je niet tevreden mee bent is geen leuke baan.


FW zei op 29-07-2002 08:05:
@B@S:En gewoon tevreden zijn met een goed betaalde baan waar ik voor geleerd heb.

In Apeldoorn is een school,daar leren ze je fotograferen om er later je brood er mee te kunnen verdienen.Iets voor jou B@S?


B@s zei op 29-07-2002 09:34:
Ik heb daar een blauwe maandag opgezeten, ik ken ze dus wel. Maar dan nog is het erg leuren met je werk. Diploma FVS is zeker geen garantie voor een baan.


FW zei op 29-07-2002 10:41:
Tja B@S,ik heb me daar nooit zo voor ingespannen, ben dik 23 jaar slager geweest met veel plezier overigens, daarna 10 jaar op de markt, ook met veel plezier. Eigenlijk heb ik altijd wel plezier, ondanks mijn slechte fysieke gestel, wat mij nogal belemmert bij het maken van foto’s. Ik heb nooit wat verkocht, ook niet gefotografeerd om te verkopen of in opdracht gewerkt. Dan moet je voortdurend concessies doen, dingen maken die je wellicht helemaal nooit zou doen, dan ga je lopen tobben en mokken en dat gaat ten koste van je eigen vrije werk. Leg je daarbij neer, er staan hele pelotons fotografen te wachten met een portfolio onder de arm om werk te verkopen. Probeer gelukkig te zijn met een goed betaalde baan, een baan waar naast je ook nog veel vrije tijd hebt om ook nog eens lekker te gaan fotograferen.


Geert zei op 29-07-2002 11:30:
Bas heb je ooit gedacht aan een baan in de fotodetailhandel. Mij bevalt het erg goed. Ik was ooit manager in de grootste supermarkt van Nijmegen en nu werk ik in een fotozaak. Na twee jaar kwam de fotograaf erachter dat ik toch wel iets "moderner" fotografeerde. Vanaf dit jaar ben ik de fotograaf van Combi Malden. 40% van de tijd bezig met fotografie en de afwerking daarvan de rest in de winkel. Ik ben er financieel flink op achteruit gegaan. Secundaire arbeidsvoorwaarde zijn wel dat ik alles tegen inkoopprijs + btw mag kopen, hierdoor wordt mijn eigen "amateur fotojournalistiek" betaalbaar.

Even over het fotografieproject.
Pagina 3 van de Volkskrant laat foto's zien van 4 fotografen met als thema: op zoek naar verkoeling. Zoeits zou ik leuk vinden om met een stel internetfotografen te doen. Natuurlijk niet het thema op zoek naar verkoeling. Maar wel op een dag 1 thema wat op dat moment actueel is fotografen. Is het thema 11 september een optie ???


Barto zei op 29-07-2002 18:35:
Ik hebook wel eens gedacht aan de fotohandel, maar weet niet of ik nu zo geschikt ben om spullen te verkopen. Alhoewel men mij regelmatig om aankoopraad vraagt.

Geert: wellicht een wat trage reactie, maar ik bedenk me ineens dat jij waarschijnlijk degene bent die mij geen F80 heeft verkocht, maar mij op weg heeft gezet naar iets zwaarders.


B@s zei op 29-07-2002 20:50:
Ik heb idd ook zitten denken aan de fotohandel, maar net als Barto heb ik mn twijfels of ik wel geschikt ben om spullen te verkopen. Ik kan best wel mensen enthousiast maken voor fotografie, mensen de doka leren kennen etc, maar echt verkopen, ik weet het niet. En voor lesgeven praat ik veeeeeeeeeeel te snel ;-) (maar lijkt me wel leuk om te doen)


Geert zei op 29-07-2002 22:39:
Grappig ik had ook nooit het idee te kunnen verkopen. Dat is juist waarom ik het goed kan. Ik vertel eigenlijk alleen maar hoe leuk fotografie is. Welke camera ze kopen hangt toch vaak van het budget af. Wat niet leuk is het steeds maar vragen om 10/15, 13/18, glans of mat, uur, morgen of budget, wat is uw adres, Janssen met een of twee.
Daartegenover ben ik wel de hele dag over mijn verslaving, de fotografie aan het vertellen.
Niemand in mijn vrienden kring is daarin nog geinteresseerd, al kijken ze wel heel anders naar foto's tegenwoordig :)
Mijn droom is ooit een eigen portretstudio te beginnen, Nijmegen is daar niet zo'n goed klimaat voor. En ikzelf ben nog niet volwassen genoeg.


Barto zei op 29-07-2002 23:55:
Die droom deel ik met je, Geert. Inderdaad zitten in Nijmegen veeeel te veel goede portretfotografen :-)


B@s zei op 30-07-2002 09:59:
Een voordeel, mijn droom is niet een portretstudio. Gooi mij maar op straat!


Rene Smit/Yeplog zei op 31-07-2002 12:25:
Kunnen jullie niet een of andere bedrijfje beginnen? Samen maar toch zelfstandig. Een professioneel label met ieder zijn eigen inbreng. Wat de een niet kan, kan de ander. Synergie door individualisme. Snappie? Volgens mij komt het dan best goed met jullie..


Geert zei op 31-07-2002 22:51:
Zou synergie door individualisme het tegenovergestelde zijn van antagonisme door engagement.
En goed komt het zeker met ons, dat is het al voor wat mij betreft. :)