rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Portretten met verhaal
13-08-2002 13:39
Adriënne Norman is gespecialiseerd in portretfotografie. En dan niet de normale portretten zoals je bij fotohandel in je woonplaats vindt. Meer documentaire portretten, fraaie portretten met een verhaal.

Update: iets de tekst aangepast. De opmerking over de normale portretten is om aan te duiden dat het niet om publieksfoto's gaat, de fotografie die meestal in de etalages hangt van de plaatselijke fotograaf.

5 belichtingen

Geert zei op 13-08-2002 22:45:
De normale portretjes zoals je bij fotohandel in je woonplaats vindt. Wat klikt dat denigrerend, jouw voorkeur voor wat betreft portretfotografie ligt volgens mij bij het journalistieke portret. Je doet daarmee een aantal uitstekende "sociale" portretfotograferen te niet vind ik.


B@s zei op 14-08-2002 06:15:
Nee dat bedoelde ik niet zo. Ik bedoelde de normale studioportretten, zoals iedereeen die kent van de fotohandel. Niets denigrerends mee bedoeld in ieder geval. Het is een andere tak van fotografie, maar het doet niet onder voor andere takken van fotografie.


B@s zei op 14-08-2002 06:27:
Ow ja, ik heb inderdaad een voorkeur voor journalistieke, of beter sociaal documentaire, portretten. Maar dat is meer omdat ik het verhaal achter zo'n serie (want dat is het meestal) boeiend vindt. Publieksfotografie is niet mijn tak, althans niet om te maken. Ik ben niet echt het type om trouwerijen en studioportretten voor iedereen te maken. Maar daarom kan ik niet minder genieten van goed werk van publieksfotografen (ik kijk nog steeds graag naar Henk van Kooten bijvoorbeeld).
Ik pas portretjes ff aan naar portretten, misschien wat minder denigrerend overkomend.


Geert zei op 14-08-2002 19:03:
Thanks :)
Voelde me een beetje aangesproken denk ik, zegt meer over mij dan over jou. Ik doe ook zo enorm mijn best om van dat stigma af te komen en me los te maken van die grote massa. Zoals bijvoorbeeld een Henk van Kooten heeft gedaan.


B@s zei op 14-08-2002 20:41:
Zoals overal heb je ook in de publieksfotografie goden en mindere goden. Er wordt idd vaak denigrerend gedaan naar publieksfotografen, onterecht. Het kan je gebied misschien niet zijn, maar het is niet minder dan een andere tak van fotografie. Ik vind het knap als iemand dag in dag uit trouwerijen en studioportretten kan maken. Ik heb wel geleerd dat ik daar het type niet voor ben.