rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Noorderlicht 2002
07-09-2002 13:09
Her en der is al melding gemaakt van het fotofestival Noorderlicht. Sinds 2000 is het festival jaarlijks terugkerend, het even jaar in Friesland, het oneven jaar in Groningen (waar het oorspronkelijk is begonnen). Dit jaar begint Noorderlicht morgen, 8 september (vanavond is de opening, maar echt bezoeken kan je het pas morgen), en het thema is Mundo Creados. Latijns-Amerika wordt bezocht, door de ogen van fotografen uit Latijns Amerika en uit andere landen. Over fotografie in Latijns-Amerika is mij niet zoveel bekend en ik vind het dan ook wel interessant om eens kennis te maken met die fotografie. In de brochure kan je alvast wat lezen over de tentoonstellingen. En het prikkelt zeker.
In het Fries Museum zijn alleen fotografen uit Zuid-Amerika te zien, in de Manege zijn ook veel andere (grote) namen te zien. Om een paar bekende Nederlanders te noemen: Desiree Dolron, Ata Kando en Diana Blok.
Mijn ervaring met fotofestivals is dat 1 dag eigenlijk te kort is om alles te bekijken. Er is veel te zien wat echt de moeite waard is, je doet veel inspiratie op en foto's kijken is gewoon erg leuk. Je bent wel helemaal uitgeteld na zo'n festivalbezoek, maar Noorderlicht is voor mij zeker een reden om maar eens naar Friesland te gaan. Nu nog een datum prikken.