rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Schetsboek
08-09-2002 11:11
De foto's dienen voor Claire Davis als schetsboek en ze zijn ook gescand vanuit een boek. Portretten en landschappen, het lijkt een gewoon album van familie en bekenden. En een beetje een reisverslag. Toch hebben de foto's meer, het zijn zeker niet de normale kiekjes die je ziet. De foto's zijn gewoon goed, mooie zwart-witfoto's zitten er tussen, en ze boeien wel. Ze zijn erg direct en persoonlijk, er is duidelijk contact geweest tussen fotograaf en geportretteerde. Ze kennen mekaar al een tijdje. De foto's vertellen misschien wel een mooi verhaal van een gewoon dagelijks leven. Of toch weer niet?


Haar man is ook fotograaf en er zijn duidelijk overeenkomsten tussen de foto's van beiden. Ook hij heeft boeiend werk. Genoeg voor een lange tijd kijkplezier.

3 belichtingen

Rene zei op 08-09-2002 12:50:
Volgens mij beheerst ze de regel van drieen ook erg goed, bijv. http://www.day19.com/clairedavis/page43.html (Dan ga ik uit van het puntje tussen haar beide ogen) Toch maar eens lijntjes op mijn zoeker zetten ;)


Rene zei op 08-09-2002 21:46:
Joepie... de vier Autofocus-aanduidingen zitten ongeveer op de kruispunten van de regel van drieeen!!! Scheelt me weer een boel gepriegel :)


B@s zei op 08-09-2002 21:53:
Regel van drie? Je bedoelt de gulden snede. Dat is overigens niet hetzelfde als het beeld delen door drie! Google er maar eens op :-)

Ik hou me er niet zo mee bezig, als ik het lekker in de zoeker zie, dan druk ik af. Geen gedoe met regeltjes, veels te moeilijk allemaal :-)