rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Fotefu bezocht
09-09-2002 14:09
Niet door mij bezocht, wel door Herman van Wereldkeuken.be. Hij heeft zijn bevindingen op zijn log gezet, leuk om te lezen. Hij merkte ook op dat mannelijke naakten niet veel gefotografeerd worden en vraagt zich af waarom.
Ik hoorde overigens dat De Morgen niet echt vlijend was over Fotefu. Het was te weinig inspirerend. Opvallend dat ook Herman door veel exposities niet echt geboeid was (zonder het werk slecht te vinden).

7 belichtingen

nathan zei op 09-09-2002 15:34:
Ik ben ook gaan kijken, en het gros zei me ook niet zoveel. Maar ik vond in zijn geheel wel zeer leuk, omdat het je doet nadenken over wat je mooie foto's vindt en wat niet. Tja, en smaken verschillen, zoals je op mijn website kan lezen : ik vind andere dingen mooi dan Herman. Voor mij was Jock Sturges echt een hoogte-punt.


nathan zei op 09-09-2002 15:46:
Jock Sturges was outstanding. Carla Cinelli en Olivier Christinat vond ik zeer goed. De rest kon me niet of matig boeien. Maar toch is zo'n expositie fantastisch (voor mezelf) omdat het je doet nadenken wat je wel en niet mooi vind. Dus wat ik zelf wel of niet wil maken. En de locaties waren ook prachtig.


B@s zei op 09-09-2002 15:50:
Toch leuk, je kan alle kanten op met fotografie.


www.wereldkeuken.be zei op 09-09-2002 21:11:
Ik hoorde zaterdag op het festival iemand zeggen dat de journalist van de Morgen noch naar de persconferentie is geweest, noch naar het festival. Hij of zij zou alleen de persmap hebben opgevraagd. Was het omdat er deze keer geen journalist van De Morgen bij was? Ze kunnen toch moeilijk elke keer een fotograaf van De Morgen erbij halen. Ze hebben maar een vijftal vaste fotografen geloof ik. Dit is maar wat ik uit *onofficiele* bron heb vernomen. Of het waar is weet ik niet?


Ingrid zei op 09-09-2002 21:58:
Wat hierboven staat kan ik bevestigen, noch ontkennen, maar het is wel zo dat De Morgen van alle Vlaamse kranten de meeste en ook de meest interessante info over fotografie heeft... zo ongeveer elke dag wel wat. (mijn persoonlijke mening natuurlijk)


B@s zei op 09-09-2002 23:39:
Ik zou die beweringen ook niet kunnen bevestigen of weerleggen. het lijkt me wel vreemd eerlijk gezegd, De Morgen is toch wel een krant waar (foto)journalistiek op niveau bedreven wordt dacht ik. Van de fotografen weet ik het van horen zeggen, en als ik weet dat Vanfleteren er oa voor werkt....


nathan zei op 10-09-2002 09:31:
Ja, de fotografen die voor de Morgen werken zijn de tussen de besten : Tim Dirven, Patrick de Spiegelaere, ... en beiden hebben de voorgaande edities inderdaad meegedaan.

Ik sluit met trouwens gaarne aan bij ingrid ;-)

Als ik op de website van fofetu kijk naar de portfolio van de vorige edities, kan ik me ook niet van de indruk ontdoen dat de vorige edities sterker waren.