rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Utrechts Nieuwsblad
17-09-2002 09:39
Bij het Utrechts Nieuwsblad viel mij een aantal jaar geleden het werk van Robin Utrecht op. Mooi en origineel fotowerk, hij werkt nu voor het ANP en levert doorgaans foto's op die wel voor discussie kunnen zorgen. Omdat ik zelf niet in Utrecht woon, zie ik de krant niet zo vaak. Gisteren zag ik de speciale bijlage van de krant over het Nederlands Film Festival en mijn oog viel weer op het fotowerk. De fotograaf is Marc van der Kort en hij maakte een paar bijzondere portretten. Fraai zwart-wit werk met een detail in kleur, mooie compositie, breedbeeld en goede verlichting. Heerlijk gewoon. Een site heeft Marc helaas niet, maar bij het Utrechts Nieuwsblad is geregeld zijn werk online te zien bij de rubriek foto van de week. Daar zijn ook andere fotografen te zien en het laat zien dat het werk van regionale fotojournalisten zeker zo interessant kan zijn als dat van de landelijke vakbroeders.

3 belichtingen

polter zei op 17-09-2002 16:36:
dank voor de toffe link! Maar Robin Utrecht blijft nagenoeg onvindbaar...


B@s zei op 17-09-2002 20:52:
Yeps, online wat vinden van Utrecht is rottig. Ik moet wel zeggen dat ik getraind raak in het herkennen van zijn foto's. In de Metro staat bij ANP ook altijd de fotograaf en ik heb het vaak goed als ik denk dat het een foto van Robin Utrecht is.


Martijn zei op 17-09-2002 21:45:
Ik heb beroepshalve heel vaak ANP-foto's nodig, en ik ben altijd blij als ze Robin Utrecht hebben gestuurd. Met oudjaar had hij bijvoorbeeld een hele mooie serie van een besneeuwd kerkhof bij Amersfoort. En onlangs nog een paar prachtige foto's van een bepaald soort uiltje.