rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Close-up
01-10-2002 09:54
Heel veel mensen gaan met een digitale camera close-ups maken. Veelal van bloemen overigens. Ik vraag me wel eens af waarom. Met close-ups heb ik doorgaans niet zoveel, het boeit mij te weinig. Soms komt er wel een vonk over, dan is er iets origineels gemaakt en meestal ben ik dan ook gelijk erg enthousiast. De in Duitsland woonachtige Chinese Xiaou Hui Wang doet erg veel met close-ups (en bloemen). En vaak wordt het erg abstract. En sommigen boeien mij wel, anderen weer niet. Voor de echte close-up liefhebber is er volgens mij genoeg inspiratie te halen.

3 belichtingen

mrgreen zei op 01-10-2002 19:43:
Een mooi gebruik van close-ups is als je daardoor dingen waarneemt die voor het blote oog verborgen blijven ...


Micheline zei op 02-10-2002 20:52:
Schuldig aan close-ups van bloemen met een digitale camera maar dat was omdat er inderdaad toevallig een bos bloemen op tafel stond en ik met een digitale camera toch wat makkelijker experimenteer dan met een regulier rolletje. Bloemen staan wel lekker stil, in tegenstelling tot kleine kinderen bijvoorbeeld.


B@s zei op 02-10-2002 21:08:
Ik fotografeer ook wel eens een bloem (hoewel heeeel zelden, ik kan er ook gewoon niets mee), maar het viel mij op dat veel mensen die een digitale camera hebben gekocht allemaal bloemen gaan fotograferen en eigenlijk bijna alleen maar bloemen (en dat ook overal laten zien voor commentaar). Is helemaal niets mis mee, maar valt me wel op.