rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje De stad
04-10-2002 23:46
Toch aardig wat ontdekkingen gedaan in Rotterdam. Allereerst waren de exposities interessant, maar niet super. Het museum Boijmans van Beuningen daarentegen is bijzonder fraai. Ook de aanwezige kunst. Waar ik normaal niet zo hou van oude schilderkunst openbaarde ineens toch de interesse, ik ging dingen zien. Vreemd, maar wel aangenaam. Het was ook rustig kijken in Boijmans, dat scheelt denk ik ook.
Dat Rotterdam snel winderig is, dat was bekend. De Erasmusbrug ken ik ondertussen wel. Al heb ik toch weer een paar foto's daar gemaakt, echt inspirerend was het niet meer. Tijd voor een ander gedeelte. En dan ontdek ik dat Rotterdam niet echt een stad is voor straatfotografie. Althans, niet op de manier zoals ik het meestal doe. Ik durf het minder goed dan in Amsterdam. Amsterdam heeft dan ook nu definitief Rotterdam verslagen als populaire grote stad voor mij. Architectuur is fraai in Rotterdam, maar dat heb ik op een gegeven moment wel gezien.
In Rotterdam is het ook anders eten. Het duurde ff voor we een leuke tent gevonden hadden. Maar dat was dan ook wel gelijk goed.
En ik heb tot slot weer ontdekt dat werken met een twee-oog echt geweldig is. Soms vergeet ik het met al het electronische geweld in de moderne camera's. Dan is het lekker om heel puur weer bezig te zijn.
Morgen ga ik desondanks weer naar Rotterdam, met de mannen uit Varsseveld. Ik moet wel gaan bedenken waar ik heen ga. Want weer naar de kop van zuid, daar heb ik geen zin in.

3 belichtingen

Corné zei op 05-10-2002 00:15:
Toch grappig, hoe verschillend een stad ervaren wordt. Ik kom net terug uit Rotterdam, en heb in het centrum zo ontzettend veel dingen gezien waarvoor ik direct weer terug zou willen (en nog eens en nog eens)...'k heb Rotterdam nog lang niet uit! Maar zal wellicht te maken hebben met het hoe je naar een stad (gebouwen?!) kijkt.


B@s zei op 05-10-2002 00:30:
Ongetwijfeld, ik ben dan ook geen gebouwenfotograaf. Heb op een gegeven moment mijn oog wel genoeg langs de gebouwen laten gaan. Toeval dat ook jij in R'dam was!


pierke zei op 05-10-2002 12:34:
nu hoop ik wel dat je het werk van david cenzy gezien hebt, circus cenzy. geen fotografie maar wel geniaal werk, op de witte de with en daar in de buurt !!! anders volgende week weer een dag rotterdam, serieus goed werk