rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Digitaal?
09-10-2002 22:43
Vandaag de dia's en negatieven van mijn bezoekjes aan Rotterdam opgehaald. Bij het bekijken op de lichtbak besefte ik weer eens wat voor geweldig moois dat analoge eigenlijk is. Waarom die drang naar digitaal? Zo'n 6x6 dia is werkelijk prachtig.

6 belichtingen

J-E zei op 10-10-2002 00:43:
Die drang naar nieuw komt vooral van degenen die met bestaande apparatuur niks toonbaars kunnen produceren, en daarom steeds nieuwe speeltjes nodig hebben om aan te tonen "dat het altijd aan de camera, enz" lag.

Ik snap die drang ook niet hoor, en blijf zo lang mogelijk met analoog bezig. Ik erger me dood aan al diegenen die analoog willen doodverklaren. (Ik geloof niet dat het echte liefhebbers van goede fotografie zijn)

Leve bariet, leve Tri-X, nothing compares to them.


B@s zei op 10-10-2002 09:12:
Ben ik niet helemaal met je eens J-E. Digitaal heeft zeker zijn voordelen en is zeker niet alleen voor mensen die van speeltjes houden etc. Het is alleen niet heilig. Voor veel toepassingen is digitaal al goed genoeg. Maar het genieten van een dia op een lichtbak, daar kan een digitale foto op de monitor niet tegenop. Dat is meer gevoel dan harde feiten.

Ik ben overigens ook een Tri-X/bariet aanhanger zoals je wellicht al hebt gemerkt :-)


FW zei op 10-10-2002 10:39:
Waarom die drang naar digitaal? @ B@s Zo'n 6x6 dia is werkelijk prachtig.

Ik hoop dat het zo blijft, morgen heb je bij toeval weer een digitaal in je handen, en kan de wereld er dan weer heel ander voor je uit zien B@S. Ik volg je nu al een tijdje, het gaat nog een beetje van de hak op de tak om je keuze te maken, dat is niet erg hoor B@s, ook ik heb daar mee lopen eieren zoeken. Nu ben ik er uit, ik investeer daar niet meer in, leuk voor het "HTKF" dat digitale, voor een ander zal het wel werelds zijn, voor mij is het niet wat ik er van verwacht had. Vandaag weer 50 ilford FP4+ 120 spoel besteld en een pak papier.


B@s zei op 10-10-2002 10:54:
Ik hink idd tussen digitaal en analoog. Eigenlijk vind ik analoog veel fraaier, maar digitaal heeft wel veel gemakken en is zeker niet slecht voor waar ik het voor wil gebruiken.
Ik zal uiteindelijk wel een dubbelsysteem hebben, digitaal en analoog.


J-E zei op 10-10-2002 11:08:
Ik zie ook wel in dat digitaal voor sommige toepassingen voordeel heeft, maar de nadelen worden nogal eens onder tafel geschoven; en het afkraken van alles wat analoog is, zoals ik her en der hoor en lees, daar kan ik geen begrip voor opbrengen.


B@s zei op 10-10-2002 11:22:
Dat ben ik met je eens J-E. Soms wordt digitaal wel teveel de hemel ingeprezen. Ik denk dat jij het artikel van Erwin Puts in de nieuwste Foto over digitaal wel aan zal spreken. Hij noemt daar enkele nadelen. Helemaal eens ben ik het met het stuk niet, ik ga eens broeden op een reaktie daarop :-)