rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Straatfotografie
10-10-2002 11:19
Van alle takken van fotografie, voel ik me het meeste thuis in de straatfotografie. Ergens rondlopen en daar fotograferen wat je ziet. De sfeer, de mensen, leuke en minder leuke dingen, opmerkelijke dingen en wat er allemaal nog meer gebeurt. Straatfotografie vergt veel improvisatie en snel reageren. Je kan meestal niet lang nadenken over je foto, je moet reageren en je kan niet veel ingrijpen, je moet het doen met de licht en de situatie die daar op dat moment is. Die aspecten vind ik zelf geweldig. Daar ben ik niet de enige in. Bij In public laten een aantal zeer goede straatfotografen hun werk zien. In zwart-wit en kleur. En het lijkt allemaal heel simpel, straatfotografie. Gewoon rondlopen en veel klikken. Goede straatfotografie is echter niet makkelijk, de fotografen op in-public beheersen de discipline echter uitstekend. Een genot om naar te kijken voor deze straatschuimer.

5 belichtingen

www.wereldkeuken.be zei op 10-10-2002 11:32:
Straatfotografie is ook een van de dingen die ik graag doe. Ik ga héél zelden de deur uit zonder camera, zelfs al ga ik maar naar de bakker om de hoek. Voortdurend lig ik op de loer! ;-)


orfelio zei op 11-10-2002 00:35:
Ik ook maar zoals Adrian Fisk hou ik er niet meer van om voortdurend met mijn SLR Nikon F10(nog volledig manueel) op stap te gaan omdat hij te groot is. Ik ben al een jaar of 2 naar een alternatief aan het zoeken en heb natuurlijk al de lomo uitgeprobeerd met veel goede foto's als resultaat. Maar het is nog niet je dat. Een compacte goede en goedkope normale camera zou goed zijn.


B@s zei op 11-10-2002 02:20:
Nikon F10? Zegt me helemaal niets eerlijk gezegd. Je hebt wel kleinere Nikons, of anders een Konica Hexar bijvoorbeeld. Klein, goed en je kan veel zelf instellen. Goedkoop is die weer niet (tweedehands ongeveer 300-350 euro)


www.wereldkeuken.be zei op 11-10-2002 14:52:
Of een Leica M6 meetzoeker?! ;-)


B@s zei op 11-10-2002 14:59:
Ok, vergeleken met een Leica M6 is de Hexar wel goedkoop :-)
Wel een mooi cameraatje om steeds bij je te hebben!