rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Smak
17-10-2002 15:11
Fotograaf Lourens Smak doet veel in de commerciele fotografie: mode, produkten en reclame. Zijn vrije werk wijkt hiervan behoorlijk af, getoonde zwart-witbeelden die documentair zijn. Bijzonder fraai.
Op zijn site praat Smak over zijn apparatuur en heeft een duidelijk statement: het is verstanding om zelf te denken in plaats van de camera te laten denken voor je. Hij werkt onder andere met een Nikon F2, en de kenner weet dat dat een behoorlijk oude camera is. Er is ook nog nuttige informatie over kleurmanagement. Bovendien heeft Smak ook een weblog over fotografie, maar die heeft volgens mij maar een kort leven gekend. "als het een beetje met fotografie te maken heeft en het is leuk of interessant, dan komt het vanzelf hier terecht! " staat er bij, leuks en interessants is er genoeg te vinden op het net, daar ligt het in ieder geval niet aan.

Via Fotowillem

3 belichtingen

Rene zei op 17-10-2002 15:58:
Je weet ze wel weer te vinden!


FW zei op 18-10-2002 09:41:
Beelden maken gaat mij wel goed af geloof ik, zinnen maken is wat anders, ben jij meester in zo te zien. Enfin, een ieder zo zijn vak, jij kan dubbel op, dat is mooi meegenomen.Ik kon het niet anders brengen dan zo als het er staat, maar het viel dus wel op;-))


B@s zei op 18-10-2002 10:23:
Ach Willem, ik lul ook gewoon maar wat en schrijf gewoon op wat ik denk :)