rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Lol met digitaal
13-12-2002 22:59
Het zal niet onopgemerkt zijn dat het aantal foto's op deze site significant is toegenomen. De reden is duidelijk: ik heb (eindelijk) een digitaal bij me. Dagelijks, 24/7. Verslavend en leuk. Soms 'durf' ik niet te fotograferen, soms zie ik het niet en vaak maak ik gewoon een snap. Voor de lol, maar het continu bij me hebben en dat ook weten zet me wel op scherp. Ik analyseer beter wat ik zie. Is het wat of niet? Kan ik het fotograferen, mag ik het fotograferen? Uiteraard stel ik me die vragen ook als ik de gewone camera bij me heb, maar nu doe ik het bijna continu, omdat ik continu de camera bij me heb. Dat is leuk en goed vind ik. Digitaal heeft mijn fotografie wel verrijkt durf ik te stellen. Niet zozeer door de kwaliteit, want ik maak soms knap beroerde platen met de Coolpix omdat ik niet wil flitsen (dat is zo lelijk met dat flitsertje en vreet stroom bovendien) en dus erg vaak met lange tijden werk. Maar ik zie wel meer en gebruik ook dingen in mijn andere fotografie. Juist door het spelen. Echt voor werk zet ik hem niet zo gauw in, maar ik ben er wel erg blij mee.

Met al die foto's kan misschien de vraag komen waar de links blijven. Die komen wel, maar met foto's is het een stuk lekkerder loggen. Niet meer zoeken, gewoon foto's plaatsen en klaar. Verhaal overbodig. Maar ondertussen wil ik ook weer meer sites gaan kijken en wat schrijven. Als het wat rustiger wordt. Ik schrijf steeds meer, offline voor van alles en nog wat en ik vind het leuk. Niet zo leuk als fotografie, maar leuker dan ik eigenlijk wilde. Elke weg, ik blijf lekker flexibel met mijn log en ga weer mijn eigen gang. Dat bevalt me uitstekend en dat ik minder bezoekers heb, deert me helemaal niet (een beetje tot mijn eigen verbazing toch wel :-) )

11 belichtingen

Rene zei op 13-12-2002 23:23:
Die bezoekers komen wel weer.. volgens mij zijn een boel mensen log-schrijf en -lees moe.. Af en toe is het wel leuk om een archief te bekijken van jou. Eneh.. als je iets zoekt bij Google wat met fotografie te maken heeft, kom je minstens 9 van de tien keer een site van jou tegen bij de eerste 5:)


Ingrid zei op 13-12-2002 23:50:
Have fun Bas... met je camera en je log én je schrijfwerk...


Geert zei op 14-12-2002 00:30:
Je log is vooruit gegaan, gewoon doen wat je leuk vindt. Schijt aan je bezoekersaantal.


marius zei op 14-12-2002 00:38:
Ik kijk hier pas sinds kort regelmatig, dus ik heb geen idee wat je hiervoor deed. Dit is in ieder geval goed.


Juul zei op 14-12-2002 00:40:
Ik sluit me helemaal aan bij Geert, gewoon lekker je eigen ding blijven doen Bas, je lekker voelen op je eigen log is belangrijker dan je bezoekersaantal.
*knuf*


Diaan zei op 14-12-2002 09:37:
Ik ben zowieso meer van het plaatjes kijken dan van het lezen... :)
Kom dus iedere dag wel even langs gesurft..


Eric zei op 15-12-2002 00:12:
Ik ben het niet alleen eens met de andere reacties, maar ook met wat je schrijft in je stukje.

Zelf ben ik ook vooral digitaal bezig. Het is heerlijk dat je bepaalde dingen op ieder gewenst moment kunt vastleggen. Ik draag mijn camera dan ook altijd bij me.

Jouw digitale foto's zijn prima trouwens ga zo door!

Soms schaam ik me een beetje om een foto te maken terwijl ik echt een prachtig plaatje zie. Ook het fotograferen van mensen doe je niet snel.


Micheline zei op 15-12-2002 20:10:
Lekker hè, digitaal? Ik ken dat wel hoor, dat niet durven. Eigenlijk heb ik em ook altijd bij me maar durf niet altijd even goed. Toch zijn er genoeg momenten waarop ik wel mogelijkheden zie en dan blij ben dat ik mijn camera meegenomen heb.

Wat betreft die bezoekersaantallen; maak je niet druk. Kwaliteit verlochent zich niet (hoop ik dan).


Rene Smit zei op 15-12-2002 23:39:
Sterker nog: Kwaliteit bewijst zich altijd !!! (zei de kwaliteitsmanager)


FW zei op 17-12-2002 10:08:
Liever 10 mensen die echt kijken B@S, dan 30 die door bladeren;-)Ik kijk echt hoor;-) iedere dag weer zeer de moeite!


mrgreen zei op 18-12-2002 11:07:
Jouw log, jouw ding! Helemaal mee eens ... ennehr, lekker he? Dat digitale :o) heeft mijn kijk op de wereld en dagelijkse dingen om je heen ook veranderd (in de goede zin van het woord) ... Enjoy! ;o)