rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Dorpspolitiek
18-12-2002 23:05
raadsvergadering (42k image)
Raadhuisplein Zevenaar, 19:02. Veel belangstelling bij de raadsvergadering over de bezuigingsplannen van de gemeente Zevenaar.

Normaal houd ik me op dit log niet zo bezig met politiek, maar er moet me even wat van het hart. Er was vanavond een raadsvergadering over de bezuinigingsplannen, de raad zou er vandaag over stemmen. Na eerst een hele ronde van discussie, waarbij door de meeste partijen (behalve CDA en VVD die het plan hebben bedacht) uitstekende argumenten naar voren zijn gebracht en moties zijn ingediend (die steevast door CDA en VVD werden tegengestemd en zij hebben de meerderheid) werd er gestemd. Tegen alle alternatieven, hoe goed ook onderbouwd was de stemming gelijk. CDA/VVD tegen en de andere partijen voor. Op een amandement na, die werd ook door de SP tegengestemd. Heel duidelijk was dat de CDA en VVD best dingen aan wilden horen, maar er absoluut niets mee willen doen. Gevolg: weg Vrije Akademie, het theater moet zover bezuinigen dat voor voortbestaan mag worden gevreesd, muziekonderwijs wordt drastisch teruggebracht en andere instellingen krijgen zulke taakstellende bezuinigingen die niet reëel zijn en waardoor ook zij ongetwijfeld over een aantal jaar in de problemen komen. Waarom? Omdat CDA/VVD perse willen bezuinigen (op cultuur) en niets aan de inkomsten willen doen. Ze willen in 2006 Zevenaar weer financieel in balans hebben. Op zich niets tegen (in tegendeel), maar c'est le ton qui fait le music. Eindelijk zijn ze van die linkse bolwerken af. Jak, vreselijk kinderachtig waren ze. Dorpspolitiek ten voete uit. Heeft iemand een woning voor mij in Utrecht ofzo?

4 belichtingen

Geert zei op 19-12-2002 00:30:
Hoe denk je dat het daar in Utrecht gaat met Leefbaar Utrecht aan de macht ??? Beter ??? Stukje uit de verkiezingscampagne van Leefbaar Utrecht: "Vele miljoenen verdienen voor de stad door een beter financieel beheer, een beter inkoopbeleid en een betere planning van openbare werken."
Hoe zouden ze nou aan dat geld komen.


Bas zei op 19-12-2002 07:36:
Dat er bezuinigd moet worden, het zij zo. Dat ook de culturele instellingen moeten inleveren, akkoord. Maar het is de manier waarop het gebeurt. Totaal ongevoelig voor andere argumenten waren CDA en VVD. Hun plan moest en zou doorgevoerd worden, terwijl het plan gewoon behoorlijke hiaten kent. Zo zeggen zij dat ze bepaalde gelden niet in willen zetten (bv geld dat ze krijgen voor de vuilstort en het aanmeldcentrum), omdat die niet structureel zijn. Die gelden zijn echter voor een fors aantal jaren beschikbaar. Daarentegen voeren zij in hun plan wel andere niet structurele gelden op om de begroting kloppend te maken.
Het is gewoon de vreselijk arrogantie waarmee het CDA en VVD wraak neemt op vijf jaar geleden. Het is niet bezuinigen, maar domweg de cultuur verbannen uit Zevenaar (en daarmee voor een groot deel uit de streek).


Uniquehorn zei op 19-12-2002 14:34:
In ons appartementencomplex staat een appartement te koop. :-)


Peter Smith zei op 24-12-2002 00:39:
Bas schreef:
dat voor voortbestaan mag worden gevreesd.

Bas, waar maak je je dan druk over?