rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Fotomuseum
06-01-2003 15:32
Als het Wertheimer legaat iets opgeleverd is, is het wel een toename van het aantal fotomusea. Amsterdam en Rotterdam lagen een hele tijd met elkaar in de clinch wie nu het fotomuseum zou krijgen van het geld van Wertheimer. Amsterdam heeft uiteindelijk zelf maar het museum Foam opgericht (weergave is misschien iets te simplistisch). Onlangs kwam ook Den Haag met haar eigen fotografiemuseum. Rotterdam modderde nog door, zij hadden al het NFI, maar wilden graag in Las Palmas fotografie een unieke plaats geven. Uiteindelijk gaat het NFI samen met het Nederlands Fotoarchief en het Nationaal Fotorestauratie Atelier verder als het Nederlands Fotomuseum. Of er veel gaat veranderen weet ik niet, maar de verhuizing naar Las Palmas gaat wel eindelijk door.

3 belichtingen

Barto zei op 06-01-2003 22:24:
"Zijn foto's zijn aanvankelijk wat je van een lid van een fotoclub verwacht: pogingen tot vlekkeloze technische hoogstandjes, zoals detailopnames van een hondenkop of foto's van kale takken in de sneeuw of de weerspiegeling van boomkruinen in een waterplas."

Een citaat uit een aardig artikel op de site van het Parool.

Tsja, als veurzitter van een gerenommeerde fotokring heb ik hier toch wel mijn bedenkingen tegen. Amateurfotografie en amateurfotografen zijn significante verschijnselen in de fotografische wereld, al was het alleen maar om de kunstzinnige snapshots en, uiteraard, het Wertheimer legaat.


Barto zei op 06-01-2003 22:27:
Maar het citaat geeft wel precies aan wat je meestal aantreft in fotoclubs ...

Behalve bij Fotokring Meer Licht natuurlijk :-)


Bas zei op 06-01-2003 22:28:
:-) Vanavond nog een hele discussie gehad daarover, maar daar ben ik nu van verlost.