rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Foto's maken
21-01-2003 19:34
Het is vreemd met dat fotograferen. Normaal gesproken kom ik ogen te kort in Amsterdam en fotografeer ik er lustig op los. Vandaag wilde het gewoon niet, alsof de magie weg was. Ik heb wel gefotografeerd, er zit wellicht zelfs nog wel een goede foto bij, maar van harte ging het niet. Misschien was het wel te mooi weer. Het was wel lekker om weer met de analoog te werken en lekker met Tri-X aan de gang te gaan. Een objectief mee en dat was het. Naast de twee digitaaltjes dan, want er moest ook getest worden. Ook dat valt niet mee om met twee systemen op pad te gaan. Je kiest uiteindelijk toch ergens voor. Ik heb dan ook voornamelijk in zwart-wit gewerkt.

4 belichtingen

Herman zei op 21-01-2003 20:19:
Ik heb dikwijls 2 soms zelfs 3 toestellen (digitaal, Lomo, X-700, mi-ju, ...) mee maar uiteindelijk gebruik ik er bijna altijd maar één. Gewoon kiezen voor 1 toestel (of 2 en het ene gebruiken als backup) en het daar mee doen en je daar op concentreren!


Herman zei op 21-01-2003 20:24:
En als ik naar bv A'dam ga, loop ik er meestal niet te opzichtig bij rond en sta ik niet teveel met een camera te zwaaien. Er lopen daar veel van die rare snuiters rond. A'dam is niet een stad waar ik me 100% op mijn gemak voel om te fotograferen.


Bas zei op 21-01-2003 20:37:
Ik heb vandaag dus eigenlijk voornamelijk met de spiegelreflex gewerkt. De digitaal slechts af en toe gebruikt. Ook voor testopnames en wat voor de log :-)
Ik voel me in A'dam behoorlijk vrij om te fotograferen, maar hou wel mijn spullen zo goed mogelijk in de gaten.
Ik had vandaag gewoon mijn dag niet :-)


Geert zei op 22-01-2003 00:31:
Soms heb je het en soms heb je het niet, het is zaak het vaker te hebben. Maar wanneer weet je nou of je het hebt of je het niet hebt. Dat is een zaak van vaak proberen of je het wel of niet hebt.
Sorry te lang naar Freek de Jonge gekeken.