rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Nog een keer Zilveren Camera
27-01-2003 20:46
Net even wat rustiger de site van de Zilveren Camera bekeken. Ik ben zeer tevreden met de keuze van de jury. Er zitten prachtige platen bij. Wat me opviel is dat een groot aantal winnaars toch jongere fotografen zijn. Leuk vind ik het om een aantal series of losstaande foto's bekroond te zien die ik in bladen heb zien staan en toen al erg fraai vond. Zoals de serie over de commandotroepen. Dat is toch wel het aardige van de Zilveren Camera, meer dan World Press Photo zie je foto's terug die je al in diverse bladen hebt kunnen zien. Het moet een zwaar karwei geweest zijn voor de jury, zoveel foto's in zo'n korte tijd jureren. Compliment.

4 belichtingen

jeroen zei op 27-01-2003 22:27:
Absoluut, veel jonge pro's met oog voor het juiste moment. Die serie over de commando's (heb het bijbehorende NRC-magazine hier nog ergens op een stapel liggen) is geniaal. Vond ik het zelf in de rubriek 'Politiek' wel moeilijk kiezen tussen Bomhoff/Heinsbroek en Fortuyn/Melkert. Gedeelde eerste plaats?


jeroen zei op 27-01-2003 22:29:
Of in 'Portretten' die serie op Cuba. Een Lada in de woonkamer! Absurd.


Bas zei op 27-01-2003 22:39:
Prachtige serieshe? Ik heb ook meerdere M-magazines liggen. Ik vind dat echt een mooi blad, zowel wat betreft fotografie als de tekst. Die Lada in de woonkamer is ook erg apart.
Politiek is idd wel moeilijk, maar ik denk dat de foto van Bomhoff/Heinsbroek nog wat meer vertelt over de politiek van afgelopen jaar dan de foto van Fortuyn/Melkert (overigens ook een erg goede foto).


J-E zei op 27-01-2003 22:56:
Ik vond ook dat er veel foto's bij waren die ik al tig keer gezien had. Daarnaast doet het merendeel van de gevestigde namen, oudere fotografen, niet meer mee dus het is geen wonder dat de jongere fotografen winnen.

Juryrapport ZC: Ondanks het grote aantal inzendingen had de jury bij een aantal categorieën de indruk dat kansrijke kandidaten ontbraken. Het gegeven dat verschillende zeer gerenommeerde fotografen niet (meer) inzenden voor de wedstrijd is moeilijk te accepteren voor de jury. De organisatie moet zich blijven inspannen om deze fotografen op ander gedachte te brengen.

Tsja, hoe zou dat nou komen? Zou het wat met de jurering te maken hebben?