rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Het beste van
15-02-2003 17:12
Toen ik serieus begon te fotograferen, omstreeks 1995, haalde ik uit tijdschriften en kranten de foto's die mij enorm aanspraken. Ik was de map min of meer al helemaal vergeten, tot ik het net tijdens het opruimen van mijn boekenkast weer tegenkwam. Ik sta nog steeds achter de keuze die ik toen gemaakt heb. Het lijkt wel of er toen fraaier werd gefotografeerd, de beelden spreken mij meer aan dan de foto's die ik nu vaak in de krant zie. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Een aantal namen komen geregeld terug in de map: Rien Zilvold, Hans Heus, Bas Czerwinski en Marcel Molle.

4 belichtingen

Barto zei op 15-02-2003 21:22:
Binnenkort hebben we een fotokring-avond waarbij de leden een meegebrachte foto uit krant of tijdschrijft mee mogen nemen om deze te (laten) bespreken. Ik hoop dat dit aanzet tot beter kijken naar gepubliceerde foto's. Volgens mij is het kijken naar beeldmateriaal van anderen erg nuttig als je zelf met beeldenmaken bezig bent.


Geert zei op 16-02-2003 01:41:
@barto
Waarschijnlijk weinig Gelderlander foto's. Ik snap hun keuze gewoon weg niet. Het gaat daar alleen maar over de nieuwswaarde, totaal niet om de beeldtaal.


J-E zei op 16-02-2003 18:08:
Je hebt wel een heel andere smaak dan ik. Guus Dubbelman vind ik echt buitengewoon, een perfect gevoel voor timing en compositie tegelijk. Ook zijn sportfoto's op maandag in de Volkskrant haal je er zonder moeite uit zonder het onderschrift te controleren.


jeroen zei op 16-02-2003 18:10:
Hee, wat een goed idee zeg. Denk dat ik daar ook maar eens moet beginnen - wil ik mezelf een béétje ontwikkelen.
Iemand die prachtfoto voorop Trouw gezien, dit weekend?