rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Fototas
25-02-2003 16:11
domke (33k image)

Net zoals de perfecte camera bestaat ook de perfecte fototas niet. Althans niet voor ieder doel. Ondertussen heb ik een kleine verzameling fototassen en vandaag is er een nieuwe aan toegevoegd. Voor het eerst een ander merk, dat ik altijd LowePro heb gekocht is eigenlijk meer toeval. Nu was deze Domke in de aanbieding en aangezien ik toch in Rotterdam was. Ik wilde de tas wel eerst zien, je wilt tenslotte geen kat in de fototas kopen. Op het eerste gezicht leek de tas me veel te klein, maar dat valt enorm mee, er gaat meer in dan in mijn rugzak, waar ik al veel in kwijt kon. En deze nieuwe tas draagt nog lekker ook (voor zover het gaat met zoveel kilo apparatuur). Ideaal voor alle situaties is hij niet, maar wel enorm praktisch!

6 belichtingen

Barto zei op 25-02-2003 17:45:
Geen rugzak meer? Ik wacht al eeuwen op mijn Crumpler-bag ...


Bas zei op 25-02-2003 18:49:
De rugzak zal ik nog erg vaak blijven gebruiken. Mijn andere (grote) schoudertas was versleten en de nieuwe tas is daar dus de vervanger van. Soms is een schoudertas toch echt handiger.


Herman zei op 25-02-2003 19:36:
Ik gebruik zo'n Lowe Pro off trail, zo'n heuptas. Echt heel gemakkelijk voor straatfotografie en op reis. M'n grote camera in het midden en in de 2 zijtasjes steek ik meestal geen lenzen maar bv een Lomo en een flash. Filmpjes en ander klein grut steken in het midden onder de grote camera. Alles direct bereikbaar in een luttele seconde en ... je kan ook direct alles weer kwijt. Wel wat klein voor al de spullen die jij meeneemt :)


J-E zei op 25-02-2003 23:11:
Het lijkt me een Domke F2 ? Da's wel een erg lekkere tas idd.

Ik heb (ook) een LowePro Off Trail 2, waarvan de handgreep al de eerste de beste keer finaal afscheurde, lekker degelijk dus :(. Iets groter dan die van Herman.


Bas zei op 25-02-2003 23:37:
De Off Trail heb ik ook, maar is behoorlijk klein, al kan ik ook daar best wel veel in kwijt. Alleen dan is het niet meer echt praktisch. De Domke is idd een F2.


J-E zei op 26-02-2003 15:31:
De off trail is vooral handig als je langere smalle objectieven gebruikt die precies in de zijvakken passen, anders niet vind ik.