rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Cultuurbarbaar
20-04-2003 00:44
Ik heb het niet zo op fantasyfilm. Niet dat ik geen fantasie heb, maar dat soort films is niet aan mij besteed. Heel bewust had ik dan ook geen Lord of the rings gekeken. Tot vanavond, ik moest hem draaien en ach dan kijk je het wel even mee. Deel 1 had ik niet gezien, maar dat mocht niet deren. Wilde verhalen over hoe mooi LOTR wel niet was en dat deel 2 beter was dan deel 1 maakten mij wel nieuwsgierig. En nu mag je mij rustig een cultuurbarbaar noemen etc, maar ik vond de film helemaal niets. Die rare wezens, het zij zo. Maar wandelende takken? De gebroeders Grimm konden beter verzinnen. Het verhaal vond ik ook maar niets, dat ik deel 1 gemist heb maakt niet echt uit. De meester en zijn tuinman die het eerst min of meer ruzie krijgen maar het wel weer goed maken. En dan de kapitein die hun gevangen heeft genomen en na een zielig betoog van die Sam ineens bijdraait.... Ik had bijna de vuilnisemmer volgespuugd. Vreselijk, net zoals die gevechten. Goh, die stoere man die met de dwerg en elf op pad was overleeft toch. Wat verbazingwekkend. De achtervolgingen bij The Blues Brothers hebben meer spanning. En de beelden? Ja, er zat soms fraai werk bij, maar soms was het ook wel heel erg nep. Niet omdat ik weet dat het maar fantasie is, maar hoe het in beeld is gezet. Hoezo montagewerk? Bovendien zaten er ook nog wel hier en daar een continuiteitsfout in. En dat alles drie uur lang.....

5 belichtingen

Juul zei op 20-04-2003 01:54:
yay, eindelijk iemand die het met me eens is, nu weet ik weer waarom... :)


Barto zei op 20-04-2003 11:03:
Hoe kun je nu weten of het uitmaakt of je deel 1 hebt gezien als je dat niet hebt gezien?


Bas zei op 20-04-2003 11:49:
De figuren had ik al vrij snel door en had al een en ander vooraf gehoord.


Antituur zei op 20-04-2003 18:35:
Gek! Juist mensen die LOTR kijken zijn cultuurbarbaren. Het gaat toch helemaal nergens over? Af en toe zijn de animaties wel aardig, maar de thema's die aan bod komen horen bij de geestelijke ontwikkeling van een tienjarige. Is niks mis mee, met films voor tienjarigen, maar cultuur is het niet.


Bas zei op 20-04-2003 23:43:
Grappig dat ik hier ineens medestanders vind. In het Filmhuis werd ik maar vreemd aangekeken toen ik zei dat ik de film niets aan vond.