rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Foto (?) Biennale Rotterdam
21-04-2003 23:39
fotobiennale (29k image)
Er hing zowaar een foto in Las Palmas

Ik had er wel zin in, een fotofestival en mijn ervaring de vorige keer met de FBR was goed. Vol verwachting gingen Barto en ik naar Rotterdam. Bij het NFI zagen we de opstelling van Big Brother, vele video-installaties, nog meer video-installaties en verhip er hing ook een foto! Beduusd als we waren, op naar de volgende expositie. In Witte de With. Naast andere exposities, onder andere een fantastisch kleihuis in Tent, hingen er ook foto's. Maar die konden mij niet echt boeien. Helaas. Las Palmas dan maar. Weer werden we overdonderd door video-installaties, computers met vage internetsites, maar foto's? Nou hier en daar eentje. Wij waren toch wel echt op de Foto (!) Biennale Rotterdam? Het aantal foto's konden we bijna op twee handen tellen, voor de videodingen en alle andere zaken kwamen we handen en voeten te kort. Wat een enorme afknapper, ik voelde me zwaar bekocht, tenslotte reis je er wel voor naar Rotterdam en betaal je ook nog 10 euro voor twee exposities. Echt, het was schandalig. Nu ben ik best wel open voor conceptuele kunst en ook video-installaties kan ik wel waarderen. Maar vandaag niet. De eerste ok, maar naar drie en geen foto te zien, dan haak ik echt af. Ik kwam voor foto's, misschien iets te kortzichtig, maar video is voor mij geen fotografie. Fotografie betekent stilstaande beelden voor mij. Die mogen best wel crea gepresenteerd worden, dat is allemaal ok. Maar op een fotofestival, wat FBR pretendeerd te zijn wil ik dan ook wel foto's zien en niet voornamelijk video.
Ik hoef jullie niet meer af te raden om er niet heen te gaan als je foto's wilt kijken, want vandaag was de laatste dag. En ik ben daar niet rouwig om.

2 belichtingen

Barto zei op 22-04-2003 00:21:
Het kleihuis was nog wel het meest leuke kunstwerk wat we vandaag gezien hebben: de kunstenares bezig met het maken van het kunstwerk was erg leuk om te zien. Het werk zelf deed mij terugdenken aan het kleiwerk wat ik als kind mocht doen op school, alleen nu geen asbakje, maar een immens grote kleisculptuur waain je letterlijk helemaal in kunt kruipen!


J-E zei op 22-04-2003 09:44:
Ik had al gelezen dat er nauwelijks foto's te zien waren en ben dus niet gegaan.