rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Crap
02-05-2003 23:53
Een gratis advies: als je een scanner koopt, gebruik dan geen Silverfast.

7 belichtingen

J-E zei op 03-05-2003 00:00:
Weer een frustrerende avond gehad?

Heb je Vuescan al eens geprobeerd?


Bas zei op 03-05-2003 00:24:
Die ben ik nu aan het proberen, maar wat doet dat er lang over zeg.


Bas zei op 03-05-2003 01:14:
Vuescan werkt in ieder geval. Dat is al heel wat! Moet het alleen wel gaan betalen wil ik het kunnen gebruiken. Daar moet ik nog over nadenken. Ik heb geen zin om weer geld over de balk te smijten zoals het met SF gebeurde (ook dat werkte in de demo mode)


Herman zei op 03-05-2003 10:58:
Pokkevervelend soms dat het resultaat zo sterk afhankelijk is van je scanprogramma. Denk ik dat die foto overbelicht is of flets, scan ik het met een ander proggie in en dan denk ik: waaaw, wat een knappe foto!!! Gebruik zowel Scan Dual bijgeleverd bij mijn Minolta scanner als Vuescan. De laatste haalt wel echt veel uit je foto maar de interface is verschrikkelijk. Duidelijk geschreven door een programmeur.


FW zei op 04-05-2003 13:24:
"Silverfast" dat kreeg ik er standaard bij, heb het nog niet gebruikt, wel even bekeken. Zal het ook niet gebruiken, die paar stofjes op mijn 6x6 negatieven, die blaas ik er wel even af, anders is er nog dat fijne PS toch! Wat heerlijk dat scannen!


Pio zei op 05-05-2003 14:16:
Ik gebruik Nikon Scan 3.0 die is meegeleverd met de CoolScan IV. Ben wel erg ontevreden over wat 'onverwachte' en 'onverklaarbare' features. Maar als je eenmaal weet welke knoppen je op aan moet zetten, en welke je vanaf moet blijven, is het redelijk betrouwbaar en voorspelbaar.

Wel jammer dat je zo goed kan zien wat de beperkingen zijn van je objectieven. Heb je een goeie scanner gekocht, kun je je weer gaan ergeren aan de onscherpe plaatjes die je geschoten hebt ;*)


Olof zei op 05-05-2003 17:08:
Ik ben nog steeds onder de indruk van Linocolor dat helaas alleen op de Linotype scanners werkt(e). het kan dus wel een programma dat alles kan en ook in de standaardmodus goede resultaten oplevert. Maar sinds OSX is scannen niet meer wat het geweest is.Ik gebruik nu Vuescan voor mijn Linotype Saphir en Nikon Coolscan IV. Het is even wennen en je moet weten wat je doet, maar dan krijg je wel alles er uit wat je maar uit je CCD kunt persen. En scannen is nooit een tussendoorklusje geweest. Als ergens snelheidswinst te boeken valt...
Alleen daarom al ben ik een groot fan van digitale fotografie :-)