rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Conserven
25-05-2003 17:12
conserven (35k image)

conserven (33k image)

Een paar dagen terug schreef ik over de opdracht om allemaal conserven te fotograferen. In de reakties werd gevraagd om het resultaat. Bij deze twee foto's. Echt spannend is het niet en produktfotografie is niet echt mijn stijl.

4 belichtingen

Barto zei op 25-05-2003 17:45:
Moet het zo clean gefotografeerd worden?

Met het mes in de worst en een blik half open kun je al veel meer kanten op. Of een boodschappentas van bovenaf gezien met alle producten erin zoals je ze inpakt in de supermarkt. Of een aantal producten op de band van de kassa met op de achtergrond een vaag idee van het kassameisje/jongen.

Ik krijg ineens allemaal creatieve ideeen! :-)


Bas zei op 25-05-2003 17:53:
Het moet clean gefotografeerd worden. Maar jouw ideeen zijn leuk. Volgende keer maar gaan praten vooraf :-) Verpakkingen moeten overigens wel dicht blijven en de produkten moeten vooral herkenbaar zijn.
Ik ben duidelijk geen produktfotograaf, ik moet het meer hebben van de dingen die zich voor mijn camera gebeuren.


robin zei op 25-05-2003 21:35:
ik vind dat mes juist lekker suggestief! ;-)


Antituur zei op 27-05-2003 12:36:
Nou, dat 'cleane' is goed gelukt. Ik kan me voorstellen dat de opdrachtgever er best blij mee is. Maar het ziet er wel een beetje erg als een 'compositie' uit. Ik zou zoeken naar 'verborgen' compositorische truc, om er zelf lol in te houden: een beroemd stilleven nabouwen, de producten neerzetten als was het een elftalfoto... Zoiets. Voor wie het niet weet hoeft het niet eens op te vallen, maar toch zou er een soort gekke spanning door kunnen ontstaan. Bijkomend voordeel is ook dat je er dan op je log een quizzzje aan kunt verbinden: wat was de inspiratiebron voor deze hakgroentenfoto? :-)