rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Rare snuiters
07-10-2003 17:30
In de Nieuwe Kerk in Amsterdam hangt al een tijdje een opmerkelijke fototentoonstelling; Rare Snuiters. Gastconservator Midas Dekker ging in de Nederlandse fotocollectie op zoek naar fotografie die laat zien hoe wij naar buitenlanders kijken. Een expositie met, zoals te verwachten van Dekker, humor en spot. Er hangt bijzonder werk. Heel veel van de oude Nederlandse meesters. Ik zag ook foto's die ik van Ed van der Elsken nog niet kende. En zo zag ik ook een hele grote foto van Henk Braam naast Cas Oorthuys hangen.
De tentoonstelling is een aanrader, het fotowerk is van grote klasse en je gaat beseffen wat voor rare snuiters we eigenlijk zijn. Zeker de fotografen.

3 belichtingen

J-E zei op 07-10-2003 23:04:
Spreek voor jezelf, Bas ;-)


Henk Braam zei op 09-10-2003 10:09:
Er zouden twee foto's moeten hangen. Eentje van Toon in Lourdes (ook in het boek 'Rare snuiters') en eentje uit Kashnir van twee moslimvrouwtjes. Maar ik heb de expo zelf nog niet gezien.


Bas zei op 09-10-2003 10:13:
Klopt, heb ze allebei gezien. Die van Toon hing naast Oorthuys. In het boek is de foto behoorlijk aangesneden. Heb het boekje uiteindelijk niet gekocht.