rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Meer blauw op straat
10-10-2003 17:13
blauw (46k image)
Utrecht, 13:55

10 belichtingen

J-E zei op 10-10-2003 19:08:
Vind je dit nou zelf een goede foto?


Bas zei op 10-10-2003 20:27:
Nee, het is een snapshot. Staat deze site vol mee.


J-E zei op 10-10-2003 22:02:
Een goede foto is per definitie geen snapshot? En een snapshot is per definitie geen goede foto?


Thijs zei op 11-10-2003 18:12:
@JE; Een snapshot kan een goede foto zijn. En een goede foto kan een snapshot zijn. Dat lijkt me een afdoend antwoord op je vragen. Verder ga je ervanuit dat deze site vol staat met goede foto's, dat is dus niet waar (Sorry Bas). De foto's alhier lijken mij een reflectie van de belevenissen en de gedachten van de fotograaf. Met name dat laatste is erg belangrijk, omdat de fotograaf daarmee een stukje van zijn ziel blootlegt en zich kwetsbaar opstelt. Wanneer heb jij het laatst je gedachten met iemand gedeeld ? En dan bedoel ik dus een wildvreemde.

Door te fotograferen laat je niet alleen zien hoe goed je techniek is, maar laat je ook zien wie je bent en hoe je denkt, je ziel blootleggen is een kunst die veel lef en zelfvertrouwen vergt, erop gaan staan is echter geen kunst...

@Bas; Misschien geen mooie foto, maar wel een mooie gedachte...


J-E zei op 11-10-2003 18:38:
Ik ben juist nieuwsgierig waarom iemand bepaalde foto's maakt, en wat hij/zij een goede foto vindt, omdat je daaruit iemands ideeën over fotografie kan destilleren.

Vandaar mijn vraag. (Wat iets anders is dan een opmerking à la "dit is een baggerfoto". Dat zou misschien op iemands ziel trappen zijn, waar iemand die in zijn site om commentaar vraagt overigens ook wel tegen zou moeten kunnen. Het wordt erg klef als de enige toegestane opmerkingen "fraai/schitterend/prachtig/fantastisch" zijn. Misschien is er wel meer durf nodig om kritisch te zijn dan om alles maar mooi te vinden.)


J-E zei op 11-10-2003 18:47:
PS Ik bedoelde te zeggen dat iemand tegen kritiek moet kunnen, niet tegen opzettelijk op de ziel trappen.


Thijs zei op 11-10-2003 23:39:
@JE; tsja, ik zie de ironie van de foto (mijn denkbeeld dan), de kreet "meer blauw op straat" gecombineerd met een "blauwe" foto. Alleen niet het blauw dat er mee bedoeld werd.

Als mijn denkbeeld klopt, dan zie ik dat deze foto wordt gebruikt om een gedachte te versterken.

Als ik jouw gedachtengang probeer te volgen, dan snap ik je vraag aan Bas niet. Je kan dan beter vragen wat ie wil zeggen met deze foto in plaats van te vragen of ie dit een goede foto vindt. Want dat wil je eigenlijk weten.


Bas zei op 12-10-2003 14:00:
Ok, even wat nadere uitleg. Wat ik op deze site plaats is divers. Of de foto goed is of niet, is van ondergeschikt belang. Ik plaats hier gewoon wat ik zie onderweg. En dat is lang niet altijd een goede foto. Is ook niet erg. Deze foto is zo'n plaatje. Ik zag het meisje met de blauwe (duik)bril en dat was voor mij een reden om een foto te maken. Op de monitor dacht ik wel dat het een aardig plaatje was, maarniet geweldig. Pas thuis zag ik al dat blauw en dat was voor mij de reden om het wel hier neer te zetten. Gewoon iets wat me opviel dus, voor de rest weinig. De titel bedacht ik pas nadat ik besloot te foto te posten.


Thijs zei op 12-10-2003 15:40:
Verrek, het is een duikbril...


jeroen zei op 12-10-2003 20:55:
Bas, er is een foto met veel blauw onderweg. Overigens kwam ik er achteraf pas achter hoe briljant die foto was, maar dat zie je wel.