rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Vier is wel veel
17-10-2003 20:29
Gisteren heb ik eindelijk Breda Photo bezocht. Het vierde fotofestival in Nederland dit jaar. Nou ja, derde. Tenslotte was de Fotobiennale Rotterdam een aanfluiting als fotofestival. Thema van Breda Photo lag toch vooral op Breda zelf en de Bredase fotografen. Met een goede overzichtstentoonstelling van Paul den Hollander bijvoorbeeld. Een stimulerende tentoonstelling. Bijzonder uitgewogen composities. Breda zelf kwam aan bod in een tentoonstelling van Cas Oorthuys. Sterk werk over Breda in de naoorlogse jaren. Dit soort blikken in de geschiedenis blijven interessant. Breda kwam ook aan bod in 'Groeten uit Breda', gemaakt door diverse beroepsfotografen en 'Wat ben jij voor portret', gemaakt door jongeren uit Breda. Boeiend was ook het werk van Petra Stavast en Linn de Kort. En uiteraard Sahin Sisic en James Nachtwey. Al vond ik die laatste een beetje een vreemde eend in de bijt. Veel werk ook van net afgestudeerde fotografen, altijd boeiend om te zien. En veel aandacht voor amateurfotografie. Daarmee heeft Breda toch een andere programmering dan de andere festivals. Rotterdam bijzonder kunstzinnig, zelfs te kunstzinnig in mijn ogen. Naarden heel divers, maar meer naar autonome en vrije fotografie en Noorderlicht meer documentair. Maar ieder festival had wel een hele brede schakering aan fotografie. Dat is alleen maar leerzaam en interessant. Van mij mag het wel allemaal wel wat gespreider. Niet alle vier in een jaar. Ik heb het voorlopig ook wel even gehad met fotofestivals. Misschien dat ik daarom ook wat minder aandacht had in Breda.

2 belichtingen

Barto zei op 18-10-2003 23:10:
Petra Stavast komt op uitnodiging van Fotokring Meer Licht op 28 oktober naar Nijmegen om een lezing te houden in museum De Stratemakerstoren.

[Als je geen lid bent van Meer licht en toch wilt komen, neem dan aub eerst contact op met het bestuur ivm met een beperkte ruimte]


FW zei op 19-10-2003 14:28:
Wat kan jij dat toch weer goed op papier zetten B@S:-)