rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Vanfleteren
21-12-2003 16:32
Ergens in het begin van mijn weblog zo'n beetje had ik de site van het agentschap Lookat al eens genoemd. Een agentschap met uitstekende fotografen. Waaronder Stephan Vanfleteren. Deze Belgische fotograaf is zonder meer een van mijn favoriete fotografen van dit moment. Voor het eerst zag ik zijn foto's toen hij meedeed met het door het NRC en Rijksmuseum georganiseerde project Buren. Vanfleteren fotografeerden vele Nederlanders op een en dezelfde manier. Alleen het gezicht was te zien, voor de rest was alles zwart. Tussen de enorme galerie was ook een foto van Beatrix te vinden. Als je goed keek, want door de eenheid in fotograferen viel ze nauwelijks op. De serie Elvis & Presley die hij met Robert Hubert maakte zal menigeen ook wel kennen. Maar Vanfleteren is vooral bekend door zijn uitstekende reportages. Niets voor niets geregeld in de prijzen gevallen. Voornamelijk zwart-wit. En hoewel ik nu bijna alles digitaal doe, blijft zwart-wit mijn favoriete medium.

3 belichtingen

Annemarie zei op 21-12-2003 21:55:
Al 2 jaar hangt er een krantenfoto van Vanfleteren op mijn prikbord. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om 'm weg te gooien. Absoluut een fantastisch fotograaf!


Geert zei op 21-12-2003 23:16:
@Annemarie, ik ben benieuwd welke foto...


Annemarie zei op 22-12-2003 11:18:
Foto voor de Volkskrant gemaakt in Afganistan. Het is een tegenlicht foto van een strijder op een ezel met aan de rechterkant een muur. Heeft denk 2 jaar geleden op de voorpagina van de bijlage van de Volkskrant gestaan.