rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Foto's over een jaar geleden
11-09-2002 11:02
Een jaar geleden ging er een schok door de (westerse) wereld, Amerika was aangevallen. Nog nooit was een ramp zo veelvuldig vastgelegd. Een jaar na dato wordt de ramp herdacht. Onder andere met fototentoonstellingen. In Den Haag wordt vandaag de expositie After September 11: Images form Ground Zero geopend in het atrium van het stadshuis. Foto's gemaakt door Joel Meyerowitz, die als enige fotograaf op Ground Zero mocht fotograferen. Een goed document en ik denk dat ik eens naar Den Haag ga.
Op internet is ook Here is New York te zien. Verzamelde foto's van voor, tijdens en na de ramp. Iedereen mag een foto van de ramp inleveren en ze worden verkocht voor 25 dollar per stuk, de opbrengst gaat naar Children's Aid Society WTC Relief Fund. Het is een indrukwekkende serie foto's, online staat maar een klein deel van wat er werkelijk is ingeleverd.
Ongetwijfeld is er meer fotomateriaal te vinden over 911, zie ook de links in het archief van september 2001 (al weet ik niet of alle links nog werken).

Update: Een goed fotoverslag is te zien bij Ultradio. De fotograaf liep van Brooklyn naar het WTC en legde vast wat er onderweg allemaal gebeurde.