rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret


petje U wilt 60 rijden, mag dat?
30-09-2001 07:51
snelheid (29k image)


petje Noorderlicht
29-09-2001 21:26
Gister niet gelogd, want had een feessie. Morgen waarschijnlijk ook niets, want dan zit ik op Noorderlicht in Groningen. Tijden niet meer op een fotofestival geweest en heb er wel zin in :)


petje M?
29-09-2001 21:22
moeren (27k image)

Als constructeur vonden we M16 al erg groot, welke schroefdraad zullen deze moeren dan wel niet hebben?


petje Reunie
29-09-2001 20:46
Vandaag had ik een reunie van mijn middelbare school. Leuk om al die oud klasgenoten weer te zien, leuk om te horen dat veel terecht gekomen zijn waar ze eerst aan dachten. En dat ik uiteindelijk wat anders ben gaan doen, verbaasde toch weinig mensen.
Veel lol gehad, veel bier gehad en veel gepraat. Leuke middag/avond dus :)


petje Gezichten van massa's
28-09-2001 00:22
De Engelse fotojournalist Brian David Stevens, aka 35mmF8, heeft een hele fraaie serie portretten staan onder de titel "Faces from crowds"


petje Vrij werk
27-09-2001 23:29
Het vrije werk van fotografen zegt veel over de denkwijze en is meestal dan ook erg leuk om te zien. Bij Maarten Remmers zit dat wel snor. Mooi werk, ook het opdrachtwerk ziet er gaaf uit. Kewle skatefoto's ook, of moet ik schrijven sk8foto's?


petje Veelzijdig
27-09-2001 22:59
Ik hou er wel van als fotografen niet eenzijdig zijn. Zoals Anne Marieke, maar toch wel met een duidelijke stijl.


petje Edje
27-09-2001 22:37
Had ik al eens gezegd dat Ed van der Elsken mijn favo fotograaf is?


petje Flits
26-09-2001 22:29
Meer supersnelle fotografie, gebruikmakend van de snelheid van de flitser. Deze keer om vogels in hun vlucht vast te leggen. Inclusief een hele uitleg hoe je het moet doen.


petje Anouk wint
25-09-2001 22:35
Of de foto met Anouk dan, gemaakt door Jeroen Jansen. Ik had hem al eerder gelogd en hij heeft ook meegedaan met de maandelijkse wedstrijd van de Jonge Fotografen. Terechte winnaar? Ik vind van wel.petje Breaking news
25-09-2001 22:31
Ik ben niet echt een camerafreak, maar het nieuws dat de Canon Eos1D uitkomt vind ik wel interessant. De echte professionele digitale Canon, de strijd tussen Nikon en Canon breekt weer helemaal open, nadat Nikon met de D1(x/h) een voorsprong had genomen. En hopelijk snel dalende prijzen.
Bye bye digitale Kodaks?


petje Nieuwe zet
25-09-2001 22:27
Wie denkt dat veel fotojournalisten in hotelkamertjes hun foto's aan het afdrukken zijn, kan wel eens bedrogen uitkomen. Het zwart-witlab New Move werkt voor toch wel grote namen (Petterik Wiggers onder andere). Sinds kort ook digitaal.
De site is niet representatief voor het afdrukwerk, maar het flashintrootje is leuk voor de dokafreak.


petje Klein gaatje
25-09-2001 22:18
De Lomo wordt vaak beschouwd als de ultieme snapshot, onvoorspelbaar. Ook onvoorspelbaar, maar misschien nog wel veel leuker is de Pinhole. Je stopt een fotopapier (of vlakfilm) in een lichtdichte koektrommel met een piepklein gaatje. Dat gaatje is uiteraard lichtdicht afgeplakt. Je gaat naar de plaats waar je de foto wilt maken, zet je 'camera' neer en maakt het gaatje open. Dan is het wachten en maak je het gaatje weer dicht. Ontwikkelen en klaar is die. Meestal verrassend, met lange tijden, beweging en een onbekende vervorming.
Binnenkort toch maar eens echt gaan knutselen.


petje Wagner
24-09-2001 22:13
Wie van de fotografie van Erwin Olaf houdt, moet maar even een kijkje nemen op de site van Noorderlicht. Daar is zijn serie Wagner te zien (en die staat (nog) niet op zijn officiele site).


petje Foto-agentschap
24-09-2001 21:56
Ik heb Hollandse Hoogte al eens genoemd als een goed foto-agentschap. Eentje waar ik wel aangesloten bij wil zijn.
Een ander, niet Nederlands, bureau is Panos, waar een kleine maar zeer getalenteerde en bekwame groep fotografen is aangseloten. Onder andere Chris Keulen en Christien Jaspers, die beiden in de prijzen vielen bij de World Press Photo van afgelopen jaar.

Het fotopersbureau onder de fotopersbureaus is natuurlijk altijd nog Magnum. Een site die altijd wel een bezoekje waard is. Jee, ik moet nog een hele hoop leren :)


petje Jonge fotojournalisten
24-09-2001 21:38
De Nederlandse fotojournalistiek is in mijn ogen van een best hoog niveau. Beelden die wat zeggen. Een aantal jonge fotojournalisten, die wat ervaring niet meer zo jong zijn, hebben wel mijn bijzondere aandacht. Zoals Thomas Schlijper, die erg ge-engageerd is met diverse groeperingen. Of Roger Cremers, een erg goed oog heeft hij voor opvallende composities. Lekker verrassende fotografie. En een mooie serie over het Texas van Bush.
Van dezelfde generatie is Menno Boermans die naast journalist ook goed bergbeklimmer is en daar geweldige series van kan maken.
Allemaal mannen? Ypes, maar gelukkig ook goede vrouwelijke fotojournalisten, waarvan Joyce van Belkom wel mijn favo is. Nu nog een site van haar zien te vinden.


petje REVAF
23-09-2001 09:36
De Regionale Vereniging voor Artistieke Fotografie is een toonaangevende vereniging in Lier op gebied van de artistieke, traditionele en digitale fotografie. Na 19 jaar kunnen ze terugblikken op een rijk palmares van binnen- en buitenlandse prijzen.

Het beloof veel, veel cratieve fotografie. Maar het valt mij wat tegen. Wel goede fotomanipulaties met modellen, maar niet dat ik zeg speciaal. Beetje mengelmoesje bij de Revaf.


petje Webgarnaal
23-09-2001 09:31
Webgarnaal is nu ook af en toe een fotolog en begint met een serie van het Brielsemeer. Ben benieuwd naar meer.


petje Terug
22-09-2001 15:56
Het draait weer: Photographica. het begint weer van voren af aan volgens mij, dus veel foto's staan er nog niet. Maar dat is slechts een kwestie van dagen :)


petje Allochtonen
21-09-2001 19:11
Voor een project moet ik zoveel mogelijk allochtonen fotograferen. Nu ben ik een echte straatschuimer, gewoon mensen op straat fotograferen ligt mij wel. Met de allochtonen was ik meestal wat voorzichtiger, vooral omdat ik niet weet wat nu precies wel en niet kan in verband met geloof etcetera (je moet mekaar wel eerbiedigen toch?). Maar nu moet ik dus specifiek allochtonen fotograferen. En het viel tegen vond ik. Ik durfde niet goed, ook vanwege de aanslagen. Niet dat ik 'bang' voor ze was, maar je kan al gauw een verkeerd beeld scheppen nu. Ik moet in principe neutrale beelden hebben, maar dat kunnen zij niet ruiken natuurlijk. Zeker als ik in specifieke buurten loop, voel ik me ongemakkelijk, alsof ik een indringer ben. Iemand die even een negatief beeld wil gaan scheppen.
Een ander probleem waar ik geen rekening mee gehouden heb: hoe herken je een allochtoon? Is iedereen die wat donkerder is een allochtoon? Iedereen met chinese trekken? De mannen met een snor? Alle vrouwen met hoofddoekjes? Wat en wie is nu een allochtoon?


petje Neefjes en nichtjes
21-09-2001 19:04
mischa (19k image)

Gister weer even gezien toen ze bij mijn ouders waren. Het blijft leuk spul. Een nadeel: ze zijn gewoon veels te fotogeniek :)


petje En?
19-09-2001 21:39
Close-up

Hoe was Maxima in het echt? Gewoon een leuke en spontane meid om te zien. Niet anders dan op tv.


petje Maxima en Willem Alexander in Zevenaar
19-09-2001 18:05
Tompouce
De Hema had oranje tompoucen in de aanbieding ter gelegenheid van het koninklijk bezoek.

Welkom
De besmeurde bus is aangekomen en de enige die handjes kunnen geven zijn medewerkers van de Betuwelijn.

Is een beetje hoog he
Bij de tunnelbak. 'Is een beetje hoog he?'

Gekooid
In de tunnelbak waren ze niet te fotograferen. Het leek wel of ze gevangen waren.

En weg
Na het bezoekje snel weer weg. Al met al misschien 10 minuten het paar kunnen zien. En dan had ik nog het geluk in het persvak te kunnen. De meeste kijkers stonden op hele grote afstand. Jammer.petje Eieren gegooid naar Maxima
19-09-2001 18:03
betuweposter (34k image)

Een inwoner uit de gemeente Rijnwaarden (Lobith, Tolkamer etc) heeft de eieren gegooid. Het motief weet men niet. Had ik wel geweten als er met tomaten gegooid was.


petje Tussen de grote jongens
19-09-2001 16:16
Daar stond ik tussen alle grote jongens. Story, Privé was er, Raymond Rutting (geweldig om hem eens te zien in het echt), ANP, het NOS, alles was aanwezig. Ik stond vooral naast een meisje van, naar later bleek, Sunshine, een fotostockbureau. Mooie meid, en ik weet zeker dat ik haar eens gezien heb ergens, maar kan me niet bedenken waar. Bekend gezicht.
Ik vond het heerlijk om daar te staan. Allemaal met hetzelfde doel: mooie foto's maken van Maxima. Beetje small talk etc met elkaar en zodra er gefotografeerd moest worden rammen. Geen duwen en trekken, maar gewoon vanuit onze eigen positie blijven werken. Heerlijk. Werd goed gewerkt en ik voelde me helemaal op mijn gemak. Volgens mij weet ik mijn 'roeping' wel, ik wil vaker tussen de grote namen staan. Ondanks het in een vloek en een zucht voorbij was heb ik genoten. Ik was op mijn plek!


petje Dat was dan dat
19-09-2001 16:09
Ruim op tijd was ik bij het kantoor van de Betuwelijn, waar Maxima zou komen. Keurig met mijn perspas doorgelaten, en daar stond ik. Tussen een bende fotografen en cameramensen. En schrijvende pers uiteraard. Leuk om daar tussen te staan.
Keurig op tijd komt de koninklijke bus aan en stapt ze uit. De bus is bekogeld geweest met eieren. Precies op de plek waar W-A en Maxima normaal zitten in de bus.
Helaas staan we allemaal verkeerd en kunnen Maxima alleen maar van de achterkant fotograferen. Bummer. Maar ze is ook binnen een minuut binnen. Vlug de persbus in en op weg naar het volgende persvak, aan de tunnelbak. Enige hilariteit als blijkt dat de begeleider van de pers niet doorgelaten wordt door de beveiliging omdat hij geen perssticker heeft. We staan al lang en breed op onze plek als hij nog aan het onderhandelen is om door te komen (wat hem uiteindelijk wel lukt).
Kwartier buiten staan en wachten, wachten, wachten. Dan komt ze, ik sta goed, recht tegenover het plateau waar ze zal gaan staan. De tunnelbak is breed, dus een 180mm is echt wel nodig (had nu wel een 300 of 400 willen hebben....). Motordrive aan, flitser op -1.7 en diafragma op 8 en knallen maar. Dan gaan ze naar beneden. Gevloek, want niet te fotograferen vanaf waar we staan. Joop van Tellingen en Edwin Smulders verplaatsen het hek en gaan aan de rand staan, bijna iedereen volgt. Een oververhitte beveilingsbeambte grijpt in. Gescheld over en weer en verder gaan met werken.
Het is allemaal van korte duur, ze gaat naar boven en duikt gelijk de bus weer in. Niet even omdraaien naar de pers en publiek. Jammer. En dan is de bus weer weg en kunnen wij weer gaan.
Misschien bij elkaar een paar minuten kunnen fotograferen en ondanks achter mekaar schieten nog geen 2 rolletjes vol. Had op meer gerekend en vooral op een beter plekje om te fotograferen. Maar goed, de foto's liggen bij de centrale en hopelijk is het wat geworden. Wordt vervolgd dus :)


petje Een dag later
19-09-2001 13:39
Via Esc zag ik een van de meest indrukwekkende fotoseries over de ramp van 11 september. Bij Visual Diaries kun je zien hoe NY er uit zag een dag na de ramp. Om stil van te worden.

Hoe ironisch is het dan om bij het hoofdstuk dreams een foto te treffen van het wtc.


petje Klokje
18-09-2001 21:19
klokje (13k image)
Ik volg even het goede voorbeeld van MrGreen en plaats voor Bonga even een klokje. Gemaakt tijdens de vierdaagse van Nijmegen. Uitslapen dus :)


petje Klaar
18-09-2001 20:06
perskaart (16k image)

Laat Maxima maar komen, de rolletjes liggen klaar, nieuwe batterijen in de camera, ik ben er klaar voor :)
En de Hema is al ingelicht dat ik kom met rolletjes en zouden voor me klaar staan!


petje Nel
18-09-2001 19:54
Geen website, maar een gallerie. Dat is Nel volgens eigen zeggen. Acht fotografen met ontzettend mooi werk. Onder ander Wendelien Daan en dat is een hele goede.


petje Betuwetunnel
17-09-2001 23:14
betuwetunnel (39k image)

Moeten hier Maxima en Willem-Alexander naartoe? Een helm is er in ieder geval al.


petje TC
17-09-2001 22:57
Het kwam vandaag weer ter sprake, de technische camer, oftewel TC. Wie het niet kent, dat is gewoon een balg met aan de voorkant een objectief en aan de andere kant een matglas en filmhouder. Zo'n camera waar je nog achter een doek gaat staan. Staat al heel lang op mijn lijste van wannahave, maar nog steeds niet gekocht. Zo mooi spul, lekker grote negatieven (4x5" en groter :) ), lekker veel verstellingen en resultaten om van te kwijlen. Zoals bij Sinar of nog liever een originele Nederlandse Cambo.....
Wel rottig meenemen met fotojournalistiek denk ik


petje Een vrouwelijk lid?
17-09-2001 22:47
Vandaag kwam er iemand kijken bij de fotoclub. Een vrouw en dat is uniek. Jammer maar waar, maar op de een of andere manier zitten er weinig vrouwen bij een club. Ik hoop dat ze lid wordt, ben ook erg benieuwd naar het werk, maar dat ben ik eigenlijk naar al het fotowerk :)


petje Moslim in Amerika
16-09-2001 20:30
Toch nog wat over Amerika, het blijft ook mij toch nog bezighouden. Bij de New York Times is een hele goede portretserie te zien van moslims in Amerika. Portretten met citaten, gefotografeerd door Andres Serrano.

Ali Safwai ‘‘I’m 80 years old. I’ve been in New York since 1959. I don’t understand what’s going on.’’


petje Mijn maag draait om
16-09-2001 11:22
Op zoek naar werk van een fotograaf, stuitte ik op Pixelpress, een fotobureau gevestigd in New York. Klikkend op de grote foto zag ik een man vallen van het WTC. Nu heb ik die beelden wel meer gezien, maar nu schrok ik wel, maag draaide bijna om. Slik....

Het loont wel de moeite om verder te kijken, zitten een paar heel goede beelden bij die te maken hebben met de ramp, zonder de ramp te laten zien.


petje Weekly snapshot
15-09-2001 19:19
In de regel vind ik de weekly snapshots van Henk Braam bij Hollandse Hoogte leuk. Deze keer Henk Braam die vlak voor de ramp bij het WTC was. Hoe toevallig dat hij op dat moment in Amerika was. Geen foto met humor, hoewel wel blij bedoeld, maar met een bijsmaak. Hoe een de context een foto kan veranderen.

Het fotobureau besteedt veel aandacht aan fotowerk van de ramp, met goed fotowerk, maar dat is Hollandse Hoogte wel toevertrouwd. Nog steeds een droom om daarbij aangesloten te zijn.petje Uit de oude doos
15-09-2001 19:02
Vandaag was het Vrijwilligersdag en stonden ook in Zevenaar allerlei kraampjes met organistaies die leunen op vrijwilligers. Een hele hoop bekenden kwam ik tegen. Zo ook de Jazzsocieteit Zevenaar.
"We hebben nog foto's van jou hier liggen"
"huh?"
"Kijk ik heb ze ingeplakt in een album, vond ze zooi mooi"
En dan zie ik foto's die ik jaren terug gemaakt heb, toen ik nog geregeld daar kwam om me te bekwamen in jazzfotografie. Zaten inderdaad wel leuke foto's bij, maar ik was ze glad vergeten. 1997 stond erbij. Das een tijd terug en heel wat rolletjes.
Maar dat zij die foto's nog steeds meesjouwen en waarderen, doet me wel goed.
Gelijk maar even mijn adresgegevens aangepast :)


petje Maxima
15-09-2001 18:57
Woensdag komen ze dan naar Zevenaar. De straten worden schoongemaakt (alleen die op de route liggen), viaduct geschilderd en Betuwelijnroute voor zover mogelijk opgeruimd. Mijn perskaart is binnen.

Zevenaar bereidt zich voor en is nog nooit zo schoon geweest.


petje We gaan verder
15-09-2001 09:25
Gister kon ik het op een gegeven moment niet meer zien, al die beelden en verhalen. Ik moet weer verder, doorgaan met mijn eigen leven. Vanaf vandaag dan ook mijn log weer in de normale kleuren en met weer praat over fotografie. Het nieuws wordt bijgehouden, maar de tv staat nu niet meer continu aan.


petje Herdenken (2)
14-09-2001 00:12
Vrijdag 14 september staat deze log ook even stil. Zaterdag pak ik de draad weer op.


petje Herdenken
13-09-2001 23:28
Vrijdag is de herdenkingsdag in Europa. Ik heb een trouwerij te fotograferen. Voel me daarvoor niet echt in de stemming. Het is dat ik een buitenstaander ben, hoef ik niet perse te lachen. Hopelijk wordt daar om 12 uur ook even stil gestaan.


petje Meer foto's
13-09-2001 13:12
Deze mail zat bij een mailinglijst:

things have cooled down a bit here, at least at my hospital. so i didn't
have to work today (9/12), but, with only my hospital identification card,
managed to pass by 6 or 7 police and national guard barricades and got down
to the rescue scene at the world trade center. i worked quickly and managed
to get the following on film within an hour of shooting, before an official
kicked me out. these were from the first batch, excuse the poor neg scans
from my $100 scanner (all the highlights just seem to escape my scanner's
eye):

http://thecocoon.tripod.com/wtc/

i'll add more as i get to scan. surprisingly no press photographers were
allowed today within at least a two block radius.


richard yeh

petje Kippenvel
13-09-2001 00:25
wtc49 (34k image)

Deze foto geeft mij echt kippenvel. Uit fotografisch oogpunt vind ik dit een hele mooie foto, voor zover een foto van een dergelijke ramp mooi kan zijn. Het verbeeldt heel goed wat er is gebeurd. Het zal me niet verbazen deze foto ook bij de World Press Photo tegen te gaan komen. Het is een sterk beeld, jammer dat zulke foto's gemaakt kunnen worden.


petje Zwart
12-09-2001 18:37
Vanmorgen fietste ik op weg naar werk. Het dagelijkse leven gaat gewoon door, maar ik bleef maar denken aan Amerika. Het zijn helaas geen computermanipulaties die ik heb gezien, maar ware beelden. Ik ben er nog steeds stil van. Ik kan mijn gedachten nu even niet naar andere zaken verplaatsen. Mijn pagina blijft nog even zwart.


petje Foto's
12-09-2001 01:25
Zijn het echt geen computermanipulaties? Zoiets bedenk je toch niet?
Voor wie wil, foto's van de ellende:
Gesprek Van de Dag
Trouw
NRC
CNN
Volkskrant


petje What the fuck?
11-09-2001 17:33
Dit is eigenlijk een log over fotografie, maar met wat in Amerika is gebeurd, ff wat anders. Wat is dat in godesnaam? Vliegtuigen die in gebouwen vliegen. 110 verdiepingen en plat. Duizenden mensen die daar werken. Bijna net zoveel als in mijn woonplaats wonen.
Terrorisme is sowieso af te keuren, maar dit? Dit is toch echt even niet normaal? Wat is dit voor een waanzin? Ik kan er met mn rode pet niet bij. Waar gaat dit heen? Ik kan het even niet bevatten.


petje FF wennen
10-09-2001 20:06
Vandaag stonden 'mijn afdrukdames' bij de Hema. Even wennen om ze zo in dat pakje te zien. Zij moesten ook even wennen aan van alles bij de Hema. Gaat er toch iets anders aan toe dan bij de vorige 1 uursservice. Ze waren al bezig geweest met de kanalen, nog geen backprint voor mij, maar die zal zeker komen was mij gezegd. Jippie!
Ik moest ook even wennen, want ik voelde weer een goede service ontstaan. Heerlijk.

Volgens mij komt alles weer helemaal goed!


petje Brand!
10-09-2001 19:52
brandweerhelm (29k image)

De brandweer zoekt (vrouwelijke) vrijwilligers.


petje En er was Meer Licht
10-09-2001 19:45
Ben je toevallig in Nijmegen Dukenburg, loop dan even de bibliotheek binnen. Daar hangt werk van Fotokring Meer Licht. Niet veel, maar wel een paar aardige platen.


petje Infrarood
10-09-2001 19:43
Een speciale tak in de fotografie is de infraroodfotografie. Schrijven met onzichtbaar licht. Ik was bekend met het werk van Harry van der Veen en ik ontdekte nu ook infraroodmodelfotografie bij Robert Barbarien.
Dit zijn fotografen die met het echt filmpje werken en niet zoals in de laatste Focus staat beschreven het effect nabootsen met Photoshop. Hoewel dat ook wel een leuk experiment is.


petje Zwanger
09-09-2001 10:07
Veel vrouwen willen graag hun dikke buik op de foto hebben als ze zwanger zijn. Kan heel mooi zijn, en ook heel creatief


petje Inpakken
09-09-2001 10:03
Naaktmodellen inpakken, dat klinkt tegenstrijdig, waarom zouden ze anders naakt moeten zijn. Karl Demetz heeft een paar modellen ingepakt en heel dynamisch gefotografeerd. Mooi om naar te kijken. Op zijn site meer goede foto's en ook wat minder boeiende foto's. Leuk is de kijk op Nederland, wel erg stigmatiserend, maar toch.


petje Arnhem by night
08-09-2001 23:00
Arnhem (27k image)


petje Bladeren in de bookmarks
08-09-2001 22:43
Soms is het wel weer aardig om door de bookmarks te lopen. Zie je een naam staan en weet je niet meer waar die bij hoort. Zoals de naam Simon Puschmann. Een aprt vormgegeven site met creatieve fotografie. Erg fraai. Weet ik gelijk weer waarom ik die site ooit in mijn bookmarks heb gezet.


petje Vooruitstrevend
08-09-2001 15:38
Niets aan te merken over de kwaliteit die het vaklab PLM levert, maar ze zijn wel erg vooruitstrevend met hun site: Laatste update: vrijdag 29 september 2001


petje Sorry
07-09-2001 22:12
Weer geen Chello vanavond, ik zit nu met een telefoonlijn te werken dus. Gaat lekker de laatste tijd. Ik ben zo weer off, dus geen echte log vandaag.

Niet dat ik veel te melden had. Gewoon een trouwerij gedaan (wat lopen er een hoop mensen in Burgers' Bush), mooie auto, mooi paar. Een paar dat ook hun best deed om goed op de foto te komen. Wel lekker gewerkt dus. Morgen teringvroeg opstaan, ik moet naar Kerkrade. Moet ik om 6:45 al weg, de eerste trein die ik kan nemen. Mogge.....


petje Meervoud van fotograaf is...
07-09-2001 08:16
Altijd al willen weten waarom het niet fotograven maar fotografen is?


petje Addergebroed
06-09-2001 16:24
Ik ben een groot liefhebber van reptielen en amfibieen, prachtige beesten. Natuurfotograaf Flip de Nooyer vind dat volgens mij ook, anders ga je niet op je verjaardag zoveel moeite doen om adders te fotograferen. En zoveel tijd aan besteden dat je je bijna adderspecialist mag noemen. Kijk, dat zijn nou fotografen die ik erg waardeer :) En al helemaal als ze van die mooie platen kunnen schieten.


petje JOEPIE!
06-09-2001 15:47
Er zijn vandaag wonderen verricht! Allereerst hoefde ik niet eens een uur te wachten voor mijn printjes bij de Hema klaar waren.
"Ik wil graag deze twee foto's afgedrukt hebben voor over een uur, of wat later mag ook"
"U kunt er wel even op wachten hoor, dan komen ze er zo aan"
WAUW en het ging nog goed ook :) Hoef ik ze een keer niet perse echt snel te hebben, krijg ik ze supersnel.

Kom ik thuis, ligt er een mailtje in mn inbox. De twee personen die bij mijn vorige 1-uurscentrale mijn werk altijd af drukten gaan bij de Hema in de 1-uursdienst werken. Dat is goed nieuws. Zij weten wat ik wil, wat mijn nukkigheden zijn en dat als ik haast heb ook echt haast heb. En als ik geen haast heb, ik dat ook zeker wel zal zeggen. Hopelijk kunnen de instellingen dan ook weer gemaakt worden, heb ik weer heerlijk de foto's zoals ik ze graag heb.

Joepie dus!


petje Grijze dag
06-09-2001 11:38
greyday (10k image)

Het komt er weer aan, een nieuwe GreyDay.


petje Stijn
06-09-2001 09:01
Het leuke van een fotosite hebben is dat je soms leuke reakties en vragen krijgt. Zo ook van Stijn Wuijts, van het Belgische e-zine De Cursor. Begon met een paar eenvoudige vragen (ik heb geen fotografiegeheimen :) ) en nu al aardig wat mails verder met geklep over fotografie. Hij is net begonnen met een nieuwe camera en als ik zijn foto's zie (helaas, geen site, maar gewoon via de mail), dan doet hij dat zeker niet onverdienstelijk. Ale Stijn, je moet een site bouwen :)


petje Chello
06-09-2001 08:56
Gisteravond lag Chello er bij mij weer eens uit. Pas toen ik naar bed wilde gaan, was het weer online. grmbl. De storing was wel handig om even mijn computerkast om te bouwen van midi- naar bigtower en de comp te verhuizen naar onder mijn bureau (geen goed Nederlands volgens mij). Ik heb weer ruimte! En met Chello online, kan ik weer loggen.


petje Slecht weer
04-09-2001 20:48
De dagen worden korter, het gaat meer regenen. Oftewel: de heerlijke doka-avondjes breken weer aan! :)


petje I love you Victoria.....
04-09-2001 20:40
trapliefde (28k image)

Liefdesverklaringen als graffiti. Als je denkt dat het lang blijft staan heb je het mis, een week later was de tekst alweer verwijderd. Daar gaat je liefde.....


petje Japans
04-09-2001 20:37
Interessante fotografie van een Japanse fotografe. Apart vormgegeven site ook trouwens.


petje Marseille
03-09-2001 19:47
Via Kunstlog zag ik de site van Huis Marseille in Amsterdam. Ik had er wel eens van gehoord, maar eigenlijk nooit meer bij stilgestaan. Tot de mail van Kunstlog dus. Interessante tentoonstelling nu en ik heb net een hele interessante gemist zag ik. Als ik naar Amsterdam ga, moet ik er toch echt even heen. En voor die entreeprijs hoef je het niet te laten, vijf en halve gulden zijn de kosten niet. Als je daarvoor van plaatjes mag genieten... :)


petje Lichtmeester
03-09-2001 19:23
Wie het licht ook uitstekend beheerst is Erwin Olaf. Zijn manier van uitlichten is werkelijk uitstekend. Zijn composities en onderwerpen ook vaak. Absoluut topper blijf ik Mind Of Their Own vinden, een heel mooi boek. Wie wil kan hem nog krijgen bij De Slegte voor werkelijk dumpprijzen. Eigenlijk moet je gewoon meer betalen voor dat boek.


petje Playboy
03-09-2001 19:17
In de Focus van september schrijft Mich Buschman over licht en hij noemt een aantal tijdschriften met goede voorbeelden van juist gebruik van licht. Waaronder dus de Playboy. En niemand die mij wilde geloven dat ik de Playboy bekeek vanwege het gebruikte licht in de foto's :)


petje Herfst
03-09-2001 19:11
Amsterdam (25k image)

Zeg Merel, je laat je toch niet door een beetje regen uit het veld slaan?


petje Erg tevreden
03-09-2001 19:08
tevreden (19k image)

Ik kreeg twee bladen van een opdrachtgever van mij, de hout- en bowubond. Met uiteraard fotowerk van mijn hand (waarom zouden ze me het anders geven duh). En het ziet er gewoon gaaf uit. Ben echt supertevreden van hoe het geplaatst is.
Mooie beloning voor je fotografie als je foto's ook mooi geplaatst worden. Bedankt opmakers!


petje Geknutsel
02-09-2001 20:32
Gister had ik het over bsimple. Er is nog een fotograaf die ogenschijnlijk veel digitaal manipuleert, maar dat dus niet. Peter Smith maakt altijd maquettes en maakt daar weer foto's van. Ware kunstwerken vaak en dus ook puur. Om de beelden te bekijken zijn de volgende gegevens wel nodig: ID=PJ Smith Password=willydick


petje haschiba
02-09-2001 20:30
Vandaag was ik naar de Haschiba in Den Haag geweest. Ik moest foto's maken van de banenmarkt en van de sfeer. Het was leuk, maar om de een of andere manier zat ik niet lekker in mn vel en heb niet echt super gefotografeerd volgens mij. Of komt het door de hoeveelheid whisky die Luc en ik gister soldaat hebben gemaakt?petje Pure fotografie
01-09-2001 19:20
Geen gemanipuleer met de computer, maar pure zwart-wit fotografie. Bsimple!

(via lgf)


petje Nogmaals superservice
01-09-2001 16:33
Breng rond een uur of 14:00 mij filmpje weg bij de Hema
"Het wordt iets later, 15:15"
"is goed, kan ik dan nog wel afdrukken krijgen van die film?"
"ja, dat redden we makkelijk"
"mooi"
Enfin, ik kom iets later binnen (15:30) want er was wat tussengekomen
"nee binnen een uur kunnen we niet meer afdrukken"
"maar het is nog niet eens vier uur"
"ja sorry, dat kunnen we echt niet meer"

Kan ik dan alleen 's ochtend gebruik maken van die 1-uursservice? Dat ik om 16:30 niet aan hoef te komen, ala (winkel sluit om 17:00), maar anderhalf uur voor sluitingstijd.......
Mag ik weer de doka in... Het wordt verstandiger om maar naar Duiven te gaan volgens mij, want daar hebben ze waarschijnlijk wel meer service.
Lees verder


petje Jummielummie?
01-09-2001 16:24
Via Webgarnaal zag ik de site van JammyLammy. Volgens de webgarnaal moesten er mooie foto's staan en die staan er ook. Alleen jammer dat de site alleen met IE te bekijken is. Was de moeite van het opstarten iig wel waard.


petje Polaroidje
01-09-2001 13:25
Geweldig spul om even je belichting mee te controleren en geweldig spul voor pasfoto's. En, heel leuk spul om creatieve dingen mee te doen.


petje Broembroem
01-09-2001 09:22
brommer (32k image)
Brommers zijn zeker niet alleen voor Sjonnies en Anita's.