rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret
< vorige afdruk > volgende afdruk

petje Bekende mensen
26-04-2003 10:09
Gisteren ontmoette ik bij Canon Sven Hoogerhuis, hij kwam even een 600mm objectief lenen (een echt kanon). Het objectief had hij nodig om Paul McCartney fotograferen in het Gelredome vanaf 78m! Daar stond pas het fotografenpodium. Muziekfotografie is zijn specialiteit en hij heeft met een partner het bedrijf CyberImage opgericht. Zij richten zich helemaal op de evenementen- en concertfotografie. Een speciale tak toch wel. Het gesprek in de trein, net als ik reist Hoogerhuis voornamelijk met ov, was leuk. In zijn carriere heeft hij toch wel het een en ander meegemaakt en heel veel bekende mensen voor zijn lens gehad en kent hij veel sterren goed. Op de site staan veel, heel veel, foto's van evenementen en concerten waar hij en zijn collega's geweest zijn. Je moet kunnen inloggen om het beeld groot te kunnen zien (je moet dus klant zijn), maar op de thumbnails krijg je al snel een indruk van het werk. Indrukwekkend veel. Veel foto's lijken misschien op elkaar, maar als klant wil je soms net iets anders, dus dan is die keuze wel handig.

6 belichtingen

Barto zei op 26-04-2003 11:29:
Het is wel heeeel erg gezellig daar bij Canon?


Barto zei op 26-04-2003 11:40:
Ik hoor van Robbie Kersten ook wel eens van die verhalen dat je als fotograaf ongeveer een kilometer van het podium wordt neergezet en / of maar een paar nummers lang mag fotograferen. Daar lijkt me dus helemaal niets aan ... Willen die artiesten nu op de foto of niet?


Bas zei op 26-04-2003 12:42:
De eerste drie nummers, dat is standaard. Het zijn overigens meestal de producenten/managers en platenmaatschappijen die vrij fotograferen verhinderen. De artiesten willen meestal wel.


Bas zei op 26-04-2003 12:52:
Het is overigens inderdaad gezellig bij Canon. Lekker praten daar en enthousiaste mensen!


J-E zei op 28-04-2003 07:36:
Als artiesten eenmaal bekend zijn is het niet meer zo dat alle publiciteit goede publiciteit is. Ze willen het beeld dat van ze naar buiten komt gecontroleerd wordt i.v.m. hun imago. Het management is vaak het ergste, maar de artiesten zijn zelf vaak ook steeds cameraschuwer als hun carrière vordert. In kleine zalen zou het ook wat ergerlijk zijn voor het publiek, als de fotografen het hele concert voor het podium bleven.


J-E zei op 28-04-2003 07:54:
Als je vaak met zulke apparatuur reist lijkt een auto me toch wel handiger dan de trein. Ook omdat evenementen vaak 's avonds laat afgelopen zijn, en vindt dan nog maar eens een trein, of je moet nog rennen naar het perron met die 600 mm om je nek...