rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret


petje Een ringetje
31-08-2001 23:17
Af en toe een webring doorlopen is wel eens aardig. Zie je weer eens wat. En soms wat bekends, zoals Martine Sprangers, een jonge fotojournaliste die goed fotowerk aflevert.


petje Geen fotografie
31-08-2001 22:30
Eerst Chello eruit en toen de comp opnieuw installeren en nu geen zin meer om wat te doen. De site is geen fotografiesite dus, maar wel lekker ontspannend na een dagje compen. Welkom bij Atlas de Mier


petje Vastgelegd in een flits
30-08-2001 18:27
Supersnelle fotografie van knappen van een ballon tot poppen van popcorn.
Enne 'kids, don't try this at home'


petje Wowz
29-08-2001 20:03
Even wat surfen en dan kom ik ineens Purifiance tegen met prachtige foto's. Meestal zelfportretten. Heel mooi gefotografeerd, genieten. Ik moet daar eens rustig voor gaan zitten en gaan bekijken. Voor het eerst sinds tijden dat ik echt weer denk 'wowz, dit is mooi'


petje Kwijl
29-08-2001 00:01
Hasselbladjes zijn gewoon geile camera's, prachtspul. En als je ermee overweg kan, heb je een geweldig stuk gereedschap. Dat er goede fotografen mee werken kan je wel weer zien op de Image Gallery op de site. Met onder andere fraaie kalenderfoto's en een stukje over meester Anton Corbijn.
Kwijlen, zowel camera's als foto's. Ooit, ooit......


petje Online fotoblad
28-08-2001 23:34
Een fraai blad met fraaie foto's in PDF-formaat ontvangen?
Dat kan bij FotoDimensionMagazine. Je kan de PDF's krijgen in diverse formaten, afhankelijk van je bandbreedte en je OS. Voor Mac en Win zijn aparte versies in verband met de gammawaarde van je monitor. Als je lid wordt krijg je eens in de zoveel tijd een mail met een password om de PDF's te kunnen lezen. Het blad is zeker de moeite van het bekijken waard, als je tenminste van een beetje kunstzinnige fotografie houdt.
Grootste nadeel is dat je steeds je password moet invoeren als je het blad wilt lezen, ook als je het op je harde schijf hebt staan. Niet zeuren, het is gratis en het is goed.


petje Is de Betuwelijn toch nog ergens goed voor
28-08-2001 16:08
willemalexander (23k image)
Want Willem Alexander en Maxima komen naar Zevenaar. De echte dan welteverstaan.


petje Meer dan alleen plaatjes
27-08-2001 16:44
De meeste fotografiesites laten alleen maar een portfolio zien. Reportage vertelt ook het verhaal bij de foto's, zodat er een echte reportage ontstaat in woord en beeld.petje Halve sokjes
26-08-2001 12:13
Halve sokjes (30k image)

Speciaal voor Luuk


petje Cowboys en cowgirls
26-08-2001 12:08
cowboy (20k image) cowgirl (24k image)

Het was weer western & country festival in Zevenaar


petje Met zn allen
25-08-2001 19:29
Vandaag was kunstenaar Spencer Tunick bezig in Breda. Om een hele grote groep mensen naakt op de foto te zetten. De NOS was erbij en meer pers zo te zien. Leuk om die man aan het werk te zien. Ik ben dan ook benieuwd wat het resultaat geworden is. Het kostte Tunick wel wat moeite om mensen te vinden getuige de opmerking van Tunick "This is the most conservative place I have been" en wij maar denken dat we in Nederland ruimdenkend zijn HA! Of betaalde hij gewoon te slecht: een gesigneerde afdruk. Het lijkt me wel gaaf om zoiets mee te maken. Al zou ik veel teveel op de fotograaf aan het letten zijn, wat hij allemaal aan het doen is. Beroepsdeformatie zullen we maar zeggen.
Nog wat meer van Spencer Tunick

Toevoeging: Via Tonie's Kladblok zag ik ook een fotoverslag van de dag. Volgens mij vonden de fotografen het wel leuk.


petje De Hema 1 uursservice
25-08-2001 15:58
"Goedemiddag, ik wil graag dit rolletje alleen laten ontwikkelen"
"1 uurservice?"
"Ja graag"
"Gewoon 10x15 glans of.."
"ehm nee alleen ontwikkelen graag"
Glazige blik naar mij toe
"Ik heb niet alle foto's nodig, dus alleen ontwikkelen graag"
"Eh ja" Druk zoeken naar het vakje 'alleen ontwikkelen' "Maar als u ze niet op kunt halen, dan is de 1 uurscentrale dicht hoor, kunnen we niet meer afdrukken"
"Het filmpje is toch in een kwartier klaar, kom ik daarna wel even terug"
"Nee, dat duurt een uur"
zucht, ik was verwend en ik weet gewoon dat een filmpje in een kwartier klaar is, maar goed.
"10x15 doen maar?"
"Nee, ik druk zelf wel even af, ik heb maar een paar foto's nodig"
Helemaal glazige blik
"En uw naam is"
"Bas de Meijer"
"de Meijer zijn dat twee woorden?"
"Ja. De film alstublieft niet knippen, dat doe ik zelf wel"
"Hoe bedoelt u niet knippen?"
"Gewoon aan de strook laten, alles aan mekaar laten zitten, niet in strookjes van 4"
"Gewoon heel laten dus?"
"Ja gewoon heel laten"
"Hier heeft u het bonnetje, met dat bonnetje kunt u de film over een uur ophalen"
"Ja, bedankt"

Vanavond dus maar weer de kleurendoka in.


petje Slaap kindje slaap
24-08-2001 19:30
Leah slaapt (25k image)

Zelf heb ik geen kinderen, je moet er een partner bij hebben, en ik heb er ook geen tijd of geld voor. Desondanks is het toch wel mooi spul. Neem mijn nichtje nou, zo druk aan het spelen en ineens gaat ze op de grond liggen en valt in een diepe slaap. Heerlijk om te zien (minder als ze wakker gemaakt wordt). Soms zou ik echt wel kinderen willen hebben, zeker als ze zo lief zijn.


petje Niet slecht
23-08-2001 21:47
Ik heb het al eens over Anouk gehad, over foto's van haar dan. Edwin Wiekens heeft ze ook online staan en meer boeiend materiaal. Kijk eens bij portretten en bij Groen Front. Leuk werk. En wie een beetje handig is, komt ook wel op plekken waar hij eigenlijk niet hoorde te komen.


petje Elrado
23-08-2001 15:03
Degene die Merel attendeerde op Arles (zie verder in de log), Elrado, heeft zelf ook een mooie fotolog.petje Bekende namen
23-08-2001 12:13
Paradox is een non-profit instelling die de ontwikkeling in de nieuwe media, met name de fotografie, wil stimuleren. Een aantal zeer bekende namen staan op de site. Waaronder mijn grote favoriet Ed van der Elsken en Bertien van Maanen.


petje Snel je plaatjes online
22-08-2001 21:21
Via Merel las ik over Arles, een programma om snel HTML te maken om je foto's online te zetten. Ziet er goed uit en je bent gelijk van het geklungel af. Kind kan de was doen.


petje De nieuwe Rembrandt
21-08-2001 22:28
Je scant een pasfoto, blaast die op tot 40x50cm, print het uit op linnen en vraagt daar 139 gulden voor. Voila, welkom bij Imageshake, zij maken van jouw foto een schilderij....


petje Beeld-taal
21-08-2001 22:23
Gedichten bij foto's is niet erg nieuw, maar erg vaak kom je ze ook weer niet tegen. Tiziana en haar man Lucas vinden zich beiden creatief, Tiziana dicht, Lucas klikt (hmmmz, vind ik toch wel een typische rolverdeling). En soms combineren ze foto met beeld. Het oogt wel leuk, maar verwacht geen superhoogstandjes. Leuk om eens te zien.


petje Tijd voor plaatjes
21-08-2001 22:14
Wie weet wat tfp is? Ik had geen idee. Echt geen idee. Maar gelukkig hadden anderen dat wel. TFP is time for prints, oftewel jij offert wat tijd voor een fotograaf op in ruil voor foto's. Meestal modelwerk dus.
Het wordt een beetje gebracht als iets nieuws, maar werken de meeste (beginnende) fotografen niet op die manier? Ik in ieder geval wel als het om modellen gaat.


petje Jong verenigd
21-08-2001 22:07
Jonge fotografen hebben nogal eens een eigen visie. Bij Young Photographers United zijn een stel jonge fotografen samengevoegd en via een flashsite kan je het werk bewonderen.


petje Vruchtvolle samenwerking
20-08-2001 21:06
Veel mooi werk van jonge honden op Smallstudio

Smallstudio is a small group of "under 30" creatives in Rome (Italy) that
love photography, fashion and visual arts. We are working together to
improve our skills and experience.

petje Verstopplaatsje
20-08-2001 20:46
Welcome!
...to Shadi's new hiding place on the web.
You'll get to see my attempts at photography!


Zijn pogingen slagen wel redelijk, vooral paar mooie portretten van Bianca.


petje Experimenteer, maar ook met fotografie?
20-08-2001 20:42
Ik kreeg een mailtje, met een link naar Experimental. Het zou een raakvlak moeten hebben met fotografie. En dat heeft het ook. Mooie covergirls, maar voor de rest vrij weinig. Op het forum stelt iemand dan ook de vraag waarom zo weinig aandacht en interesse is in fotografie op de siet. En dan zo'n antwoord:
"Photography is an art, not everyone that can snap a few shots is a photographer. Photography implies an open mind, creativity, self-improvement, not 500 frags in quake or "have you downloaded the latest driver v4.00.0.0005?"
Just a thought. "petje Fotoboxje
19-08-2001 11:19
Bij Photobox kan je niet alleen ontzettend veel foto's bekijken, je kan ze ook zelf insturen. En veel lezen over van alles en nog wat over fotografie. Er zit best wel mooi werk bij.


petje Photoshop offe....
19-08-2001 00:10
Het fotobewerkingsprogramma is toch wel Photoshop van Adobe. Beetje duur alleen. Paint Shop Pro is een geliefd alternatief, maar ook niet gratis. Wat veel (Windows) gebruikers wellicht niet weten is dat er nog een erg geod alternatief is, dat bovendien gratis is (open source): The Gimp. Mooi progje, kan lekker veel en je moet het eens proberen!

This is the question we get the most mail about. Yes, there is
GIMP for Windowspetje Dokatroep
19-08-2001 00:04
In een wereld waar we van analoog naar digitaal gaan, is het voor een fotoliefhebber vrij makkelijk om aan dokaspullen te komen. Ze worden best wel vaak gedumpd. Vandaag heb ik voor nop een doka overgenomen, nou ja, kostte een flesje wijn, maar das de moeite niet.
Veel oud spul, onder andere de vergroter zelf, maar ook leuke dingetjes. Eindelijk een 'officieel' doordruk- en tegenhoudmaskersetje. Gepriegel met paperclip ombuigen en kartonnetjes plakken dan eindelijk over? Weer een stel bakken erbij, papierklemmetjes etc. Altijd spul wat te gebruiken is. En wat ik niet meer nodig heb? De liefhebber mag mij mailen :)
Het is wel leuk om alles weer eens te zien en te beseffen dat ik best wel een goed uitgeruste doka heb. Wordt tijd dat ik er weer meer in ga zitten werken....


petje Zonder pijn
17-08-2001 17:11
Painless, een leuke fotolog die je rustig kan bekijken.


petje Cameramerkgeil
17-08-2001 17:10
Waarom zijn veel fotografen zo cameramerkgeil? Fotografeer je met Nikon? Die foto is toch gemaakt met Canon. wat is beter, de Minolta Dynax zoveel of moet ik toch een Pentax kopen?
Mensen, zeur niet. Pak een camera, pleur er een filmpje in (mits je nog analoog werkt) en ga fotograferen. Maakt het merk nou uit? De camera maakt de foto niet, dat doet nog steeds een oog.


petje Kerstsfeer
17-08-2001 17:09
Fotokring Arnhem is wel erg vroeg met kerstsfeer. Leuke kerstklokjes sieren de site. Mogen we nog even genieten van het mooie weer?


petje Israel
17-08-2001 17:03
De oorlog tussen Palestina en Israel is echt een chaos. Ellende troef. Vandaag in 2 Vandaag het verhaal van Chaja Schijvenschuurder, een jong meisje die de aanslag in de pizzaria overleefde. Als ik die beelden zien, wil ik er heen om foto's te maken. Om te laten zien dat het totale waanzin is. Aan de andere kant denk ik: het helpt allemaal geen reet. Ze gaan door, want van toegeven hebben ze niet gehoord. Takkezooi


petje Vaste site voor fotojournalisten
17-08-2001 17:02
Ik denk dat op de meeste sites van fotojournalisten en fotografie in het algemeen wel een link staat naar Oog van de Lage Landen. Waarom eigenlijk, is die site nu zo mooi. Wat vormgeving betreft mag je wat mij betreft opmerkingen plaatsen, de fotografie is echter bijzonder. Een mooi staaltje fotojournalistiek en documentaire fotografie wordt even gepresenteerd. Echt prachtig beeld, meestal van hoge kwaliteit. Wie wil genieten, moet er even voor gaan zitten, want je bent niet snel uitgekeken.petje Mooie URL
17-08-2001 16:56
De mooiste URL's zijn uiteraard al lang vergeven. Zoals fotograaf.nl. Nu heeft fotograaf.nl ook een mooie site. Dat maakt het wel aangenaam om naar te kijken.
Fotojournalist.nl spreekt mij als url ook wel aan, de site wat minder. Dat kan beter. De fotografie die ik zie ook.petje Mooie meisjes
17-08-2001 16:45
Mooie meiden voor de camera willen de meeste fotografen wel. En veel mooie meiden willen ook wel voor de camera staan. Zeker professioneel. Elite levert veel modellen aan veel grote bureaus. Voor nieuwe aanwinst is de Elite Model Look wedstrijd en jij mag kiezen wie er wint.
Moeilijke keuze, allemaal wel mooie dames.


petje Takkewerk
17-08-2001 16:45
takken (36k image)

Na veel onweer moet de brandweer wel eens takken afzagen, maar van tegen een boom leunen, komen de takken niet naar beneden (volgens mij).


petje Portretje
16-08-2001 20:16
Woon je in de buurt van Nijmegen en heb je een portret nodig, dan zal ik zeker Henk van Kooten eens bezoeken.
Als ik ooit een mocht trouwen, dan weet ik wel een naam ergens die bovenaan het lijstje van fotografen staat.


petje Koe
16-08-2001 20:02
koe (29k image)


petje Geen goed begin
16-08-2001 19:30
Geen goed begin van de dag, Chello die eruit ligt, harde schijf die raar begint te doen en kutweer. Dat belooft wat. Stap ik ook nog een halte te vroeg uit de trein, waardoor ik een uur moest wachten (hoorde toch echt het juiste station door de intercom) en ik had een superstart. Maar ja, foto's zijn gelukt (weet nu eindelijk ook eens wat een WK bouwtimmeren inhoudt, altijd al willen weten) en zelfs de brandweer in Zevenaar aan het werk gezien. Dat gebeurt niet zo vaak, maar ze hadden het vandaag druk met takken van bomen afhalen. Het schijnt hier behoorlijk tekeer te zijn gegaan, maar heb daar bar weinig van mij gemaakt. Ideaal als je zo lekker kan slapen :)


petje Treinen
15-08-2001 19:22
Met de trein (31k image)

Morgen mag ik naar Hardenberg, dat ligt ergens tussen Zwolle en Emmen. Voor de Hout-en Bouwbond CNV een foto maken. Leuk werk is dat, je komt nog eens ergens. Ze sturen me wel overal heen, maar dat heb ik dan ook zelf aangegeven dat ik reizen niet erg vind. Ik heb een kerkje bij iemand in de tuin gezien, een palletfabriek, diverse jongeren in de bouw en enkele vergaderingen vastgelegd. Dat laatste is niet het meest boeiende, de mensen die wat doen wel. Het valt me eigenlijk nu pas echt op hoe vaak ze mij naar het noorden sturen. Nu weer naar Hardenberg dus. Gelukkig dat er een trein stopt, anders is het helemaal zo'n tour.
Het zal mij benieuwen hoe het er morgen er weer uitziet, het leuke van reportagefotografie is dat je het nooit helemaal kan voorspellen. De jongen die ik moet fotograferen doet mee aan een bepaalde bouwwedstrijd ofzo. Dat zal ik morgen wel helemaal horen. Je maakt wat mee als fotograaf. Toch wel een erg mooi vak.
Maar goed, morgen treinen dus en dat wordt lekker lezen in een boek over Perl (en een beetje rondkijken).


petje Aansnijden
15-08-2001 12:47
Shit, waarom snijdt die krant die foto's van mij zo verrot aan? Grmbl, zit ik daar voor niets proberen nauwkeurig in te kaderen.


petje ShutterCity
15-08-2001 12:39
Nu Photographica uit de lucht is, kan je misschien wel terecht bij Shuttercity. Zag ik omdat Japper een reaktie op zijn foto vroeg. Duidelijk een plaat waar niets mis mee is. Zulke foto's mag ik graag zien.


petje Poseren
14-08-2001 21:59
Geen idee hoe je een model neer moet zetten? Bij photocrack kan je een flashbestand downloaden waar diverse standen getekend staan. Handig? Geen idee, maar ik zie mezelf niet met mn modellen voor de computer zitten om uit te leggen hoe ze moeten staan :)


petje Nog een rode pet
14-08-2001 21:30
Anouk heeft ook een rode pet. En ze is zeer geliefd bij fotografen. Wat wil je ook, ze ziet er gewoon goed uit (naar mijn mening).
In combinatie met haar rode jasje levert het de nodige fraaie platen op. Jeroen Jansen heeft een paar hele fraaie, met heel apart licht. Op een van de mooiste heeft ze geen rood petje, maar das niet erg. Gewoon erg geslaagde plaat.
Patrick van den Elzen heeft ook een mooie Anouk-met-rooie-pet foto en volgens mij moet Ron, van Outrageousphotography, ook mooie foto's van Anouk hebben, hij heeft ze alleen niet online staan. Wel van Marco Roelofs met rood haar. Nou ja, is het in ieder geval iets roods op zn kop.

De officiele Anoukfoto's worden overigens meestal door Frans Jansen (geen familie van JJ volgens mij) gemaakt en die kan er wat van!


petje Where ever you go...
14-08-2001 21:03
texas (26k image)

Texas, de staat van president Bush om maar eens een cliche uit de kast te halen. Ik weet niet waarom, maar ik moest weer even aan deze foto van Texas denken. Zonder mijzelf op de borst te willen kloppen, blijf ik dit een mooie plaat vinden. Mijn vakantiegevoel. Ik wil terug, terug naar de States en weer in the middle of nowhere mezelf verbazen dat er wat staat. En waar wonen die mensen die daar werken? Apart land dat Amerika.


petje Afwassen
14-08-2001 20:47
pannetje (24k image)

Oeps, ook ik heb nog wat staan om af te wassen.


petje Zwart-witte dames
14-08-2001 20:31
Een tijd terug vond ik de site via een webring. Toevallig kwam ik via de stats van de Jonge Fotografen de site weer tegen en gelijk een herkenning. Ik was er eerder geweest. Toen genoten en nu weer.
Bovendien altijd goed om weer een dokaliefhebber te zien :)

"look through the lens until it clicks.
In the darkroom developing the film.
Bright light through the negative,
on a sheet of white paper, no.3 glossy.
In the liquid photochemicals ,
slowly emerge my women in black & white."


Mooie woorden toch?


petje Lol in de badkamer
14-08-2001 11:12
Je kan van alles doen in de badkamer, dat bewijst Melissa van Grondelle wel op haar pagina.
Mooie reportage ook over jongeren en goede (zelf)portretten. Deze dame komt er wel.


petje Donkere kamer?
14-08-2001 11:02
"down for repairs
I'm back again, apologies for my absence.
Something is screwy about how posts are posting.
I'm working on it. More info soon.

jonathan"

Het begint vervelend te worden bij Photographica.org. Deze mededeling staat er al veel te lang.
Dan maar naar Photodude. Kan je weliswaar zelf geen foto's plaatsen, maar daar staan tenminste wel foto's.


petje Camarados
14-08-2001 00:07
En zo kun je ook een leuke fotoweblog maken. Mooie meiden btw :)


petje We zijn weer begonnen
13-08-2001 20:34
proppen (27k image)

Vakanties zijn weer voorbij, er mag weer gepropt worden.


petje Rob Philip
13-08-2001 19:55
"Een foto is voor mij pas geslaagd als het mijn realiteit zo dicht mogelijk benaderd. Om dit te bereiken fotografeer ik vaak met een groot formaat camera. Door de afwezigheid van onscherpte en korrel lijken de beelden echter. Ook presenteer ik de foto´s op een groot formaat om de realiteit zo tastbaar mogelijk te maken."
Het resultaat: erg fraaie foto's en een grappige site om doorheen te bladeren. Kost wel even wat gewenning.


petje Fotofestival
13-08-2001 19:29
Ieder jaar verschijnt er wel een fotofestival ergens in Nederland. Bekend zijn Naarden en Noorderlicht natuurlijk. Breda wil ook een festival, al komt die pas in 2003, er is nu al informatie over te vinden.


petje Dierenmishandeling
13-08-2001 19:18
Vandaag weer op het nieuws, een pony mishandeld en die moest daarom afgemaakt worden. Wat bezielt die mensen? Dieren moet je niet mishandelen (mensen ook niet trouwens), maar bijvoorbeeld fotograferen. En als ze niet stil zitten, dan fotografeer je maar opgezette dieren.


petje Beeldverhalen
13-08-2001 12:36
Documentaire fotografie is verhalen vertellen met foto's. Deze vier freelance fotografen kunnen dat erg goed en hebben ook nog een prachtige URL.


petje Mt Washington
13-08-2001 06:40
In 1998 ben ik naar Amerika geweest, onder andere naar Mount Washington. Via Tonie's kladblok kom ik bij zijn collega Ambroos terecht en laat die een jaar na mij naar dat gebied zijn gegaan. Ik heb gelijk weer zin om terug te gaan naar Amerika als ik die foto's zie. Of zal ik maar weer eens mijn dia's bekijken?


petje Vogelspin
12-08-2001 22:59
vogelspin (20k image)

Vogelspinnen zijn toch niet eng of vies?


petje Klik maar raak
12-08-2001 20:32
Lomografie is een hele rage geweest. Nu hoor je er minder over, maar de resultaten zijn nog steeds verrassend. Bij Lo(mo)g is nogal wat te zien.


petje Toewijding
12-08-2001 19:29
Het thema van de Fotobiennale 2000 in Rotterdam was Engagement. Foto's met een toewijding. De site over dat thema hebben ze gelukkig nog steeds niet verwijderd: Engage.net


petje Dichtbij
12-08-2001 17:18
Leah (17k image)

Op doortocht van een foto-opdracht even bij mijn broer met kids langs. Kan ik gelijk het rolletje volmaken van een scheet van een nicht. Nu kan je met een 24mm redelijk dichtbij komen, maar er zijn grenzen.


petje Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
12-08-2001 16:41
Fotografen staan zelden zelf op een foto. Het wordt ook knap lastig. Een spiegel is dan ook een dankbaar middel om jezelf op de foto te zetten.
"But, if you think it's narcissistic, you're missing the point."


petje Rood petje
12-08-2001 01:10
roodpetje (25k image)

Voila, een fotolog. Er wordt gereageerd met foto's of ik plaats gewoon foto's die ik interessant genoeg vind. Een plaats waar vooral mijn eigen foto's komen te staan, al was het maar om problemen met auteursrechten te voorkomen :)
Verder sites en leuke dingen die ik tegen ben gekomen en te maken hebben met fotografie. Een fotolog dus.