rood petje
ontwikkelaar fixeer contactsheet zelfportret


petje Stop Aids Now
30-11-2001 23:25
Morgen de Wereld Aids Dag. Ongetwijfeld bekend bij iedereen. Een vreselijke ziekte. De Nederlandse topfotograaf Geert van Kesteren is zeer betrokken bij zijn werk en heeft een heel indrukwekkende fotoreportage over Aids in Zambia gemaakt. Kijk en huiver.


petje Mercenier
30-11-2001 21:56
Portretfotografie, modelfotografie en estetisch naakt. Het wordt veel gedaan door veel fotografen en lang niet iedereen kan het. Nicolas Mercenier fotografeert ook modellen en naakten. Op een best wel integere wijze. Niet heel bijzonder, wel netjes. Soms heel netjes uitgelicht, maar naar mijn smaak ook wel eens te hard.
Houd je niet van naakten en portretten, dan kan je zeker even naar Nox kijken. Dat is een heel aardige serie.


petje Tannematica
30-11-2001 21:47
Via Corné een kijkje genomen op Tannematica. Ik was er al eerder wezen neuzen, maar toen stonden er niet erg veel foto's op. Nu twee series over London. Zeker serie 1 is wel leuk om te zien. Mooie details, aardige druks, leuk. Serie 2 is wat minder. Niet vanwege het hoge vakantiefotogehalte (de portretten zijn niet echt veel meer dan leuke vakantiefoto's, waar overigens niets mis mee is), maar toch ook minder interessante details. Tate Modern komt ook minder over dan dat het in werkelijkheid is. Ik vond het een geweldig museum om te zien en ik mis de grootsheid in de foto's. Niet dat zoiets makkelijk vast te leggen is, maar het moet een absolute uitdaging zijn. Zeker voor iemand die volgens mij wel van architectuur houdt.
De kwaliteit van de scans/drukken vallen wat tegen, dus ik wil best wel eens kijken of de echte prints ook echt beter zijn.


petje Leerzaam
29-11-2001 23:44
Van de afdeling Gelderland-Zuid van de Fotobond was er vanavond de zogenaamde Bilderbergavond. Een gastspreker bespreekt foto's van de clubs. Deze avond was een zeer interessante. Een kunstenaar was de spreker, niet een doorgewinterde vakfotograaf. En daar was ook gelijk het verschil te merken. In plaats van te mieren over techniek, werd eerst de beeldinhoud besproken. Daarna kwamen indien nodig technische aspecten aan bod. Techniek ondergeschikt aan het beeld.
Ook erg goed was de opbouwende kritiek die hij gaf. Bij iedere foto kon hij wel nieuwe handvaten geven om je beeld verder te ontwikkelen, verder te groeien.
De belangrijkste lessen die hij meegaf waren wel:
- doe eens wat anders dan wat men/je al kent. Verlaat de gebaande paden dus
- kijk naar foto's, kijk in boeken, musea etc, maar leer kijken naar beelden
Eigenlijk bekende zaken, maar erg goed dat iemand het weer zegt.

Ik vond het een leerzame avond, heb weer nieuwe inspiratie en dat kan ik niet vaak zeggen na dergelijke avonden.


petje Meer reportages
29-11-2001 11:27
Wauw, prachtige series bij het fotoagentschap lookat uit Zwitserland.


petje Grenzeloos
29-11-2001 11:08
Iedereen kent natuurlijk Artsen Zonder Grenzen, een geweldig goede organisatie. Om aandacht en inzicht te krijgen in en voor het werk van AZG worden geregeld fotografen ingezet om het in beeld te brengen. Een aantal van die reportages staat online. De fotografen die voor AZG werken zijn niet de kleinste jongens. En er staan prachtige foto's op de site.
Mijn droom is fotograferen voor AZG, maar als je de foto's ziet, denk ik dat ik nog even moet blijven dromen.


petje Beelden zeggen alles?
28-11-2001 19:30
Sipke Visser is fotograaf en laat dat graag zien. En ook alleen maar zien, want er staat heel weinig tekst op de site. Wel aardig wat mooie portretten.


petje Treinvertragingen
27-11-2001 22:02
schijttrein (25k image)

Voor iedereen die wil mopperen op NS en/of Syntus vanwege de vertragingen vandaag.


petje Nieuwsfoto's
27-11-2001 21:36
De Telegraaf is niet echt mijn krant. Hun site heeft daarentegen een rubriek die ik toch wel graag bekijk: Wereldfoto's. Niet altijd super, maar er zitten pareltjes bij.

Hetzelfde geldt voor de foto-afdeling van de ANP nieuwsdienst (via de Trouw).


petje Cafe in Antwerpen
27-11-2001 21:28
cafe (14k image)
In de Spits van vandaag viel mijn oog op een foto van Antwerpen. Het cafe leek wel heel erg veel op het cafe dat ik eens gefotografeerd heb. Foto erbij gepakt, en ja, het is hetzelfde cafe. Weet ik nu ook de naam van het cafe: Entrepot du Congo


petje Fotografisch orgasme
27-11-2001 21:20
Op weg naar Geldermalsen enorm genoten van het weer buiten. Prachtig ochtendlicht, mooi mist, als er een fotografisch orgasme bestaat, dan had ik het vanmorgen. Ik had gewoon zin om de noodrem te gebruiken om even te genieten. Maar dan duurt die reis zo lang....


petje Rebecca
26-11-2001 22:05
Rebecca Albers is een enthousiaste fotografe, die verdienstelijk fotografeert. Vergeet vooral niet body-art en others te bekijken, daar zitten leuke experimenten bij.


petje Model staan
26-11-2001 21:50
het rode petje (27k image)
©Harry van der Veen

Afgelopen weekend moest ik ook ineens even model staan. Dit is het resultaat :)


petje Verhuisd
26-11-2001 21:12
Ik ben f2s helemaal zat en zit nu dus (waarschijnlijk tijdelijk) op dezelfde server als mijn eigen homepage: DeMeijer.com is de hoster.
Archieven werken nu ook weer helemaal en als het goed is, doet alles het als vanouds.
Als URL werkt altijd nog http://roodpetje.cjb.net . Handig als ik besluit het toch ergens anders neer te zetten :)


petje Iet
25-11-2001 22:52
Via de freelancerssite Deining heb ik Iet Rubio leren kennen (alleen via de mail helaas). Een hele lieve vrouw en zeer betrokken bij mensen. Zij heeft onder andere de actie voor Nyumbani gestart.

Op zoek naar een website met fotowerk van haar (die er helaas niet is), stuitte ik op een artikel voor de Federatie Opvang. Opnieuw daar zo'n enorme betrokkenheid met het onderwerp. Vorig jaar bezocht ik de fotobiennale in Rotterdam met als thema engagement. Als engagement op iemand betrekking heeft, is het wel Iet. De wereld zou een stuk beter zijn als er meer mensen waren zoals zij.


petje Rene
25-11-2001 19:44
Een paar jaar terug volgde ik eens een workshop modefotografie in Arnhem en ontmoette daar Rene Hermanides. Nu kom ik hem weer eens tegen en zie ook meer werk van hem. Zijn foto's zijn technisch van een hoogstaand niveau. Goed uitgedokterd allemaal. Sinds kort heeft hij ook een eigen site. Maar waar ken ik de opmaak en het script van de gallery toch van?


petje Genoten
24-11-2001 22:55
ik in Utrecht (28k image)
© Riekus Reinders

Heerlijke dag vandaag. Terugkomdag van de Jonge Fotografen. Vooral voor degenen die mee waren naar Utrecht afgelopen mei. Leuke discussies over fotografie, veel werk gezien (yeps, ik had mijn afdrukken af) en erg genoten. Uiteraard ook foto-uitwisseling van fotografen die mekaar gefotografeerd hadden terwijl ze aan het fotograferen waren. Ik fotografeer dus wel eens erg nonchalant geloof ik :)

Staat nu wel een lekker afwas hier, maar het was het me allemaal waard. Kijk alweer uit naar een volgende keer.


petje Een beetje laat
23-11-2001 23:07
Maar ik moet eigenlijk nog de doka in voor morgen. Zal ik het doen of niet? Moet ook nog het huis wat opruimen voor morgen. Ah dan maar wat duffer morgen. Dokadampen, here I come :)


petje Spelen
22-11-2001 22:32
Vandaag was ik in Scheveningen en op weg naar de trein zag ik ineens een meisje bij de tramhaltes staan die met de camera op haar buik foto's aan het maken was. Gewoon op gevoel zo te zien. Iemand zo zien spelen met fotografie vind ik leuk om te zien. Ik stapte dan ook met een glimlach de trein in.


petje Fotograaf spelen
22-11-2001 08:37
Een leuk verzoek van de VPRO, zowel in mijn inbox als op het prikbord van Villamedia:
Ik zoek enthousiaste fotografen tussen de 28 en 35 jaar (of ouder) die het leuk vinden om te fotograferen en te figureren in een 3-delige Nederlandse tv-serie. Het gaat vl. om scène's als een persconferentie en mensen die belaagd wordt door journalisten en fotografen. Ook zullen de fotografen soms in een andere scène (schrijvende pers) te zien zijn. De opnames vinden plaats tussen december en februari. De reiskosten worden vergoed en er is lunch/ontbijt enz. aanwezig. De fotografen dienen zelf hun apparatuur mee te nemen. Er mogen voor en na de opnames foto's gemaakt worden van de set en de acteurs voor eigen gebruik en van de gemaakte foto's maken we een selectie die, uiteraard tegen vergoeding en met naamsvermelding, gebruikt worden voor publicatie in kranten, tijdschriften en/of dagbladen. Dus; heb je zin om mee te doen en zie je eventuele landelijke publicatie van je eigen foto's wel zitten? Neem dan snel contact op met vthessa@hotmail.com

Klinkt leuk, wie weet is Rood Petje dadelijk op tv te zien :)


petje De fotograaf
21-11-2001 23:54
Nu ik wist wie de fotograaf was van de officiele foto's, was de site toch wel redelijk snel te vinden. Met een hoop degelijk fotowerk (site is niet helemaal je van het).

Ik denk dat Corné de architectuurfoto's zeker zal waarderen.


petje Huwelijksfoto's
21-11-2001 22:36
We hebben natuurlijk allemaal flink besteld van de portretfoto's van Willem-Alexander en Maxima. Echt frivole en aparte foto's zijn het uiteraard niet, maar vind een aantal zeker geslaagd. Ze staan er goed op.
(wie is eigenlijk de fotograaf?)
Lees verder


petje Indonesie
21-11-2001 22:19
Een mooi land, wil ik erg graag eens naar toe (beetje back to the roots).
Mique zit daar en houdt naast een geschreven dagboek ook een fotolog bij.


petje Digitale foto-ervaring!
21-11-2001 22:08
The Digital Photo Experience heet de site mooi. Wat er te zien is? Veel foto's van diverse steden, allemaal digitaal gefotografeerd (maar of dat nu zo belangrijk is?). Handig als je wilt weten hoe een stad er uit ziet, staan best wel wat steden op.


petje Foto8
20-11-2001 23:24
Voor de liefhebber van goede fotojournalistiek: vanaf midden 2002 is het online fototijdschrift foto8 ook in gedrukte vorm te krijgen. De foto's en inhoud op de site beloven in ieder geval een interessant tijdschrift.


petje Eervolle vermelding
19-11-2001 23:35
Amsterdam (35k image)

Bij de afdelingstentoonstelling van de afdeling Gelderland-Zuid van de Fotobond schijn ik een eervolle vermelding gekregen te hebben. Ben ik wel blij mee. Zeker met die foto. Die door mijn clubleden wel matig was beoordeeld. Jureren is vast en zeker niet volledig objectief :)


petje f2s
19-11-2001 23:32
Grrrr, ik word gek van deze server. Mijn archieven worden niet goed gemaakt (waarschijnlijk vanwege de serverbelasting, ben ik te lang bezig ofzo), verbinding ligt er steeds vaker uit. Allemaal niet positief voor mij. Zit er dus aan te komen dat ik ga verhuizen, weet alleen nog niet waarheen. Rare is dat ik wel kan uploaden naar de server toe, maar de site zelf niet kan bezoeken. Dit wordt nu dus via ftp gedaan.


petje Zuiderburen
18-11-2001 15:32
Om nog maar even bij onze zuiderburen te blijven, Elisabeth Broekaert is een veelzijdig fotografe. Mooie series en documentaires, maar ook mooie architectuur en portretten.


petje Franstalig
18-11-2001 15:27
Wie de Franse taal machtig is, kan op Le site Espace Photo veel lezen en leren (denk ik). Wie niets van Frans snapt (zoals ik), kan altijd nog mooie foto's kijken. Vooral bij Exposition kan je veel moois vinden.


petje Katsey
18-11-2001 00:12
Weer een site via snotverjeppie? Ja, maar deze is dan ook super. Gelogd vanwege het 'Titten gegen Rassismus' project, maar uiteraard even verder wezen kijken. En daar heerlijke fashionfoto's gezien. Ook mooi in de flash gezet. Smullen voor de liefhebber, en ik ben daar 1 van.


petje De meester
17-11-2001 17:20
In de kunst heb je meesters, kunstenaars die eigenlijk boven alles staan. In de fotografie heb je ook meesters. Maar is fotografie dan ook geen kunstvorm?


petje Melk
17-11-2001 17:18
Zo'n twee jaar terug konden fotografen meedoen met het internetproject M.I.L.K.. Er moesten thematische foto's ingestuurd worden en de mooiste zouden dan in boekvorm worden uitgebracht. De boeken zijn nu uit en ze zijn werkelijk prachtig geworden. Zoals het goede (foto)boeken betaamt: ook behoorlijk prijzig.


petje New York van dichtbij
16-11-2001 22:58
Kunstenaar William fotografeert New York in macro. Levert hele leuke beelden op. Nog interessanter is de serie abstract, zoals Snotverjeppie terecht opmerkt.
De kunstenaar vindt het zelf ook zijn favoriet:
These are my favorite experiments in photography. Each image represents a purposeful search for the right source texture, reflections, shadows, interesting lighting, and color combinations; combined with experiments in exposure, focus, and deliberate camera motion.

Via Snotverjeppie dus (gefeli met de voorlopige baan).


petje Wubbo de Jong
16-11-2001 22:06
Een voortreffelijk fotograaf, waar ik graag eens een keer mee zou willen praten. Het is een van de eerste fotosites die ik bezocht toen ik internet opging. De uitvoering van de site, met de lompe java-applets, vind ik persoonlijk ondertussen minder. De foto's doen dat echter vergeten en nog steeds kom ik graag even kijken daar.


petje Kleine wereld
16-11-2001 16:39
mist (32k image)

Mist en avond, een mooie combinatie.


petje Zelfportretten
16-11-2001 09:42
Fotografie kan een uitstekend medium zijn om je gevoelens etc te uiten. Sommigen vinden het geen kunst, anderen wel. Het is maar wat je er van maakt. Junkart is de site van de 20-jarige Marlaina. Op die site prachtige fotografie, wat rustig onder de noemer kunst mag vallen. Zij uit zich op een hele fraaie manier met behulp van fotografie.

Ook van haar is Junkart's LiveJournal een plek waar fotografen, schrijvers en kunstenaars hun werk kunnen plaatsen en commentaar geven op andere werken. Zit ook boeiend spul tussen.


petje Bouwkunde
15-11-2001 21:37
Toch wel leuk om af en toe in de stats te kijken. Zo staat er bijvoorbeeld een weblog in van een HTS-er bouwkunde, voor zover te traceren is. Een collega ing, die ook nog een fotolog heeft. Leuk!
Lees verder


petje Peentje
15-11-2001 21:18
Een van de reguliere posters op iconoblast is Peentje. De foto's die zij plaatst op iconoblast maken mij nieuwsgierig, maar helaas is op haar site de afdeling beelden nog steeds under contruction.


petje Orbit
15-11-2001 21:14
Mooi vormgegeven site. Aan de hand van de titel, Orbit Studio Photography, had ik toch meer een associatie met studiofotografie. Maar dat staat er niet op. Wel veel fotoclubachtige foto's.


petje Bobo's
15-11-2001 20:39
Vandaag een Beaujoulais (hoop dat ik het goed schrijf) party moeten fotograferen. Alle bobo's van Zevenaar waren er. Bobo's van Zevenaar, bestaan die dan? Ok, wat belangrijkere mensen voor Zevenaar dan. Wat doe ik eigenlijk nog in dat plaatsje?
De wijn was in ieder geval uitstekend. Proost!


petje Het mooiste licht...
15-11-2001 20:37
... is geen licht heb ik een fotograaf horen zeggen. Mooie uitspraak. Vandaag vond ik het dan ook meer dan waar. Prachtige mist, lekker weinig licht, mooi mooi mooi. Heb dus maar wat foto's gemaakt net. Morgen afwerken :)
Als het maar ook een beetje scherp is, want ik had (uiteraard...) geen statief bij me.


petje Jikke
13-11-2001 23:20
Jikke is een jonge fotografe met best wel een leuke site om te bekijken.


petje Phototrends
13-11-2001 21:45
Een site met potentie. Veel fotografen, maar eerlijk gezegd is Phototrends wel wat rommelig.


petje Eye-d
09-11-2001 21:10
Mooie foto's, leuke vormgeving, leuke naam. Niets op aan te merken eigenlijk.
Eye-d dus.


petje Jong geleerd...
09-11-2001 15:28
jeugd achter de computer (29k image)
Nederlandse jeugd het vaakst achter pc


petje Fotografisch weer
08-11-2001 20:14
Ik was vanmiddag in Rotterdam (even op en neer). Had een half uur om voor mezelf wat te fotograferen rond het station. Het was fotografisch weer (lekker winderig), dus rolletje gelijk maar volgeschoten. Morgenavond de doka maar in.


petje Stop de bouw
08-11-2001 19:24
hagedis (27k image)

Toch wel leuk dat zo'n mooi beestje een bouw van een motel kan stilleggen.


petje Blub
07-11-2001 21:27
Onderwaterfotografie is leuk, zoals mo6.nl (zonder www) laat zien. Inclusief veel technische info en veel links naar andere onderwater(fotografie)sites.


petje Modelfoto
07-11-2001 20:41
Traan (33k image)petje Taalloos
06-11-2001 20:11
Ik wilde bij ReVue naar de Engelse versie gaan (mijn Frans is verre van goed), zie ik deze melding staan:
Welcome on revue.com
We are updating the English version of our site.
While waiting you can visit the French section,
you will very easily find many photographs in the headings
"sommaire" (= content), "themes", "galeries" (= galleries),
"sites partenaires" (=partners sites ) and "carte blanche".
No matter the words, enjoy the photographs!


Het laatste zinnetje, daar zit veel waarheid in.
Ik ben voorlopig wel weer zoet met kijken :)


petje Kameradski
06-11-2001 20:04
Eigenlijk zie je er te weinig van, fotografie uit Rusland. En dan bedoel ik niet de Lomo.


petje Masterclass
06-11-2001 19:46
Het wordt tijd dat ik weer eens naar het [F] Nederlands Foto Instituut ga. Er is daar een bijzonder interessante tentoonstelling te zien:


WORLD PRESS PHOTO JOOP SWART MASTERCLASS 2001
tentoonstelling van 7 t/m 28 november 2001 in de kleine zaal

In de week van 2 t/m 7 november vindt de achtste editie van de Joop Swart Masterclass plaats in het Nederlands Foto Instituut. De masterclass heeft als doel het inzicht in het fotojournalistiek bij jonge en getalenteerde fotografen te bevorderen. Voor deze vijfdaagse masterclass selecteerde een onafhankelijk internationaal comité 12 jonge veelbelovende fotografen uit verschillende delen van de wereld op basis van hun fotografische kwaliteiten.
In voorbereiding op de Masterclass maakten zij een foto-essay met het thema 'ID/Identity'. Deze essays zijn na de Masterclass te zien in het NFI van 7 t/m 28 november. De tentoonstelling is samengesteld
door Chris Boot, onafhankelijk curator en redacteur.


Lijkt me trouwens ook ontzettend kicken om zo'n masterclass te mogen doen. Meepraten over fotografie met de top in de fotografie.


petje Iconoblast
05-11-2001 22:32
Ook ik sta nu in het lijstje bij iconoblast en heb uiteraard ook wat gepost


petje Welkom terug
05-11-2001 22:22
Barry (21k image)

Een goede vriendin van me was haar hond kwijt sinds afgelopen vrijdag. Zat er best wel mee, maar vandaag een goed bericht gehoord: hij is weer veilig en gezond thuis.


petje Zelfportret
04-11-2001 11:19
ikke (22k image)
Ach ja, rolletje moest vol.


petje Stilleven
03-11-2001 19:00
prijsje (35k image)

En zo win ik zomaar de bronzen camera bij mijn fotoclub met mijn foto. Thema was Stilleven. Soms snap ik mijn eigen club niet :)


petje zestienmiljoen
02-11-2001 14:59
Student fotografie aan de St. Joost in Breda, Fred Buddingh, had voor het eindexamen bedacht om zoveel mogelijk Nederlanders op een foto te zetten en dat te bundelen. Zestienmiljoen mensen, das veel en hij weet dat hij er bij lange na geen 16 miljoen haalt. Maar hopelijk doen er wel heel veel mensen mee. Mooi initiatief, dat nu toch al echt grote vormen gaat aannemen: Everydaylife.nl


petje it's now safe to shutdown your computer
02-11-2001 14:52
giromaat (29k image)


petje Goede George
02-11-2001 00:00
Er zijn een paar fotografen waar je aan de foto kan zien dat zij hebben genoten van het fotograferen. Martin Kers is zo'n fotograaf, maar zeker ook George Burggraaff. Een vakman met liefde voor zijn vak en een zeer vriendelijk persoon.


petje Henk Braam
01-11-2001 23:38
Henk Braam had zijn naam hier gelezen en maakte mij attent op zijn website. Gelijk even wezen kijken uiteraard en genoten. Een fotograaf die echt tussen de mensen staat, niet van een afstand kijken, maar lekker dichtbij de mensen. Mooie serie ook over Nijmegen . Ik zie zijn werk geregeld op de site van de Hollandse Hoogte en ook in de daklozenkrant Impuls, waar ik ook al eens voor gefotografeerd heb, en ik ben eigenlijk steeds meer benieuwd naar de persoon zelf.
Keertje afspreken?


petje Druk druk druk
01-11-2001 23:34
Je kan het maar druk hebben. Gelukkig iets rustigere dagen in het vooruitzicht :)